Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι σωστοί χρόνοι για να βράσετε αυγό ανάλογα με το πως το θέλετε - Το κάνατε λάθος

Κάντε τα καλύτερα από ποτέ

7 Ιουλίου 2020 19:55
Οι σωστοί χρόνοι για να βράσετε αυγό ανάλογα με το πως το θέλετε - Το κάνατε λάθος

Τι είναι πιο απλό άραγε από το απλά να βράσεις ένα αυγό; Μπορεί να σας φαίνεται εύκολο αλλά πολλά μπορούν να πάνε λάθος.

Μπορεί όμως το ασπράδι του αυγού να βγει το ασπράδι πολύ ελαστικό, ο κρόκος πολύ ξερός ή να γίνει πολύ δύσκολο να καθαρίσεις τον φλοιό.

Αυτό συμβαίνει διότι το αυγό είναι στην πραγματικότητα είναι ένα μείγμα 2 ουσιών. Για να έχουν την κατάλληλη υφή το ασπράδι και ο κρόκος, θέλουν 2 διαφορετικές θερμοκρασίες.

Η κατάλληλη θερμοκρασία για το ασπράδι είναι 82С. Σε αυτήν την θερμοκρασία το ασπράδι γίνεται αφράτο χωρίς να χάνει όμως την υφή του.

Για τον κρόκο η κατάλληλη θερμοκρασία είναι 5 βαθμοί Κελσίου λιγότεροι, δηλαδή εάν ξεπερνάμε αυτήν την θερμοκρασία τότε ο κρόκος θα γίνει ξερός και θα πάρει μία άσχημη απόχρωση του κίτρινου.

Ο Αμερικάνος σεφ Τζέι Κέντι Λόπεσ-Αλτ αποφάσισε να βρει τον καλύτερο τρόπο για να βράσει αυγά με την βοήθεια τις επιστήμης. Αν τα προτιμάτε όμως τηγανητά, δείτε εδώ ένα μυστικό που θα τα κάνει πιο γευστικά από ποτέ.

Έβαζε τα αυγά σε νερό που βράζει για 30 δευτερόλεπτα, και στην συνέχεια πετούσε μερικούς κύβους πάγου και το άφηνε να ξαναβράσει.

Για να πετύχει την πιο κατάλληλη υφή, ο σεφ κάθε 30 δευτερόλεπτα έβγαζε τα αυγά από το νερό και έλεγχε πως έχουνε ετοιμαστεί.

Παίρνει 4 αυγά και τα ρίχνει μέσα σε ένα μπολ με ζάχαρη και αλάτι - Δεν μπορείτε να φανταστείτε το λόγο

Αν φτιάχνετε κέικ ή ομελέτα, τα αυγά είναι ένα βασικό συστατικό για σχεδόν κάθε είδους γεύμα. Τώρα υπάρχει ένας νέος και νόστιμος τρόπος για να προετοιμάσετε τα αυγά σας που δεν τον έχετε ξανακούσει.

Αρχικά, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι αλάτι και ένα φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μπολ. Τοποθετήστε μόνο τους κρόκους 4 αυγών πάνω από το μίγμα και σκεπάστε τους κρόκους με το μίγμα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τέσσερις ημέρες.

Μετά από τέσσερις ημέρες, αφαιρέστε τους κρόκους από το ψυγείο και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Τοποθετήστε τους κρόκους σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφηθεί το νερό και ψήστε τους στους 70 βαθμούς για δύο ώρες.

Οι κρόκοι αυγού θα μοιάζουν σαν αποξηραμένα βερίκοκα. Μπορείτε να τα αφήσετε στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ετοιμάσετε τα αυγά σας και πολύ υγιεινός… Δοκιμάστε τον!

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share