Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Θεϊκή τυρόπιτα με φέτα και θυμάρι

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

5 Ιουλίου 2020 12:55
Θεϊκή τυρόπιτα με φέτα και θυμάρι
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Η τυρόπιτα είναι το τέλειο πρωινό, σνακ ή ακόμη και γεύμα. Φροντίσαμε λοιπόν να βρούμε για εσάς μια μοναδική εναλλακτική συνταγή για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα και σας προτείνουμε αυτή τη θεϊκή αρωματική τυρόπιτα με φέτα και θυμάρι που είμαστε απόλυτα σίγουροι πως θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά! Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, ρίξτε μια ματιά σε αυτή την αναποδογυριστή μηλόπιτα που θα κάνει όλο το σπίτι σας να μοσχοβολάει!

Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής!

Υλικά (για 6 - 8 άτομα, ταψί 24 εκ.):

  • 2 χωριάτικα φύλλα για πίτα -το ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο ή 1 πακέτο παραδοσιακά χοντρά φύλλα για πίτες
  • 70 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τη γέμιση:

  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο, χτυπημένο για 30 δευτερόλεπτα στο μούλτι, μαζί με την πέτσα του - εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αγελαδινό, χτυπημένο στο μούλτι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψει)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
  • 1 γεμάτη κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι

undefined

Διαδικασία:

Γέμιση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, το θυμάρι, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πίτα:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.
  • Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο, με το μεγαλύτερο μέγεθος.
  • Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με το δεύτερο, μικρότερο φύλλο. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share