Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Φτιάξτε το πιο ιδιαίτερο παγωτό με ελαιόλαδο και φιστίκι

Θρεπτικό και πεντανόστιμο!

5 Ιουλίου 2020 10:41
Φτιάξτε το πιο ιδιαίτερο παγωτό με ελαιόλαδο και φιστίκι
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Ο καιρός "άνοιξε" και η θερμοκρασία ανέβηκε. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα δροσιστικό και λαχταριστό παγωτό; Το Athensmagazine.gr έψαξε λοιπόν και βρήκε για εσάς την πιο ιδιαίτερη συνταγή για παγωτό με ελαιόλαδο και φιστίκι. Να είστε σίγουροι πως θα το λατρέψετε και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η ποιότητα του ελαιολάδου που θα χρησιμοποιήσετε, δείτε εδώ το κόλπο για να καταλάβετε αν το λάδι σας είναι καλό.

Υλικά

  • 3 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι
  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 κούπα κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι υψηλού σε φαινόλες ελαιολάδου
  • 3/4 αλάτι κουταλάκι του γλυκού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • και αν χρησιμοποιείτε φιστίκια περίπου 3/4 φλυτζανιών ανακατεμένα στο μπλέντερ για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

undefined
Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου το μείγμα γίνει ζεστό αλλά δεν βράζει.
  • Αφαιρέστε από τη θερμότητα και σταδιακά ανακατέψτε το μείγμα γάλακτος στο κύπελλο με
    τους κίτρινους κρόκους αυγών, χτυπώντας συνεχώς.
  • Ρίξτε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα,
    εξακολουθώντας να ανακατεύετε.
  • Τοποθετήστε το τηγάνι πίσω στο μάτι και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμότητα μέχρι το μείγμα να πυκνώσει, περίπου 5-10 λεπτά.Αφαιρέστε από τη θερμότητα και χτυπήστε αργά σε ελαιόλαδο και εκχύλισμα βανίλιας.
  • Εάν χρησιμοποιείτε φιστίκια, ανακατέψτε τα τώρα. Ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια, εάν έχετε έναν κατασκευαστή παγωτού ακολουθήστε οδηγίες.
  • Αφήστε να παγώσει για περίπου 4 ώρες πριν από την κατανάλωση.

Σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη - Xαμηλό σε θερμίδες, υδατάνθρακες και χωρίς αυγά (Video)

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για ένα σπιτικό δροσερό παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη, χαμηλό σε θερμίδες, υδατάνθρακες και χωρίς αυγά. Επίσης, σας έχουμε δείξει και πως να φτιάξετε ένα λαχταριστό παγωτό cheesecake με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά:

  • 1 κούπα ωμά κάσιους (μουλιασμένα για περίπου 8 ώρες σε νερό για να μαλακώσουν)
  • 1/4 κούπας νερό
  • 1 συσκευασία γάλα καρύδας
  • 1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.τ.σ λάδι καρύδας
  • 1 κ.τ.σ υγρή βανίλια
  • 1 κ.τ.γ σπόρους φυσικής βανίλιας
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share