Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το μυστικό συστατικό για να κάνετε τα κεφτεδάκια σας σούπερ νόστιμα και ζουμερά

Δοκιμάστε το!

4 Ιουλίου 2020 21:56
Το μυστικό συστατικό για να κάνετε τα κεφτεδάκια σας σούπερ νόστιμα και ζουμερά

Τα κεφτεδάκια είναι το κατάλληλο φαγητό για σνακ αλλά και για κυρίως γεύμα, το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και σίγουρα δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Πόσες φορές δεν έχεις επισκεφθεί ένα μεζεδοπωλείο και συνόδευσες το κρασί ή το ούζο σου με ένα γευστικό πιάτο κεφτεδάκια; Αυτό ακριβώς θα σου συστήσουμε κι εμείς σήμερα, μια συνταγή που περιλαμβάνει και τα δυο. Φτιάξε λοιπόν τα.. μεθυσμένα κεφτεδάκια και θα μας θυμηθείς. Κι αν θες να μεγαλώσεις το μενού με τους μεζέδες σου, δες εδώ τη συνταγή για την τέλεια ηπειρώτικη τυρόπιτα με τραχανά.

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό κιμά βοδινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • 1 αβγό
  • 4 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
  • ½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά ούζο
  • 2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο)
  • 1 γεμάτη κουταλιά γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ούζο, το ξίδι και τη γαλέτα.
  • Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια, σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε το ταψί.
  • Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Τα απλώνετε στο ταψί και με ένα βουρτσάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο.
  • Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος.

Λαχταριστά κεφτεδάκια πατάτας σε υπέροχη σάλτσα κάρυ

Το Athensmagazine.gr σας έχει ακόμα μια υπέροχη συνταγή για κεφτεδάκια πατάτας, μετά τα μεθυσμένα κεφτεδάκια με ούζο που σας ξετρέλανε! Δοκιμάστε αυτό το φαγητό και είμαστε σίγουροι πως θα το φτιάξετε και θα το ξαναφτιάξετε.

Υλικά

  • 600 γραμμάρια πατάτας
  • 360 γραμμάρια τόφου
  • 25 γραμμάρια αμύλου αραβοσίτου
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 400 γραμμάρια πολτού τομάτας
  • 200 ml από γάλα καρύδας
  • 30 γραμμάρια κάσιους
  • ½ κουταλάκι κάρυ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1 πρέζα πιπεριάς τσίλι
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε κύβους και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Ταμπονάρουμε το τόφου με χαρτοπετσέτες για να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, κατόπιν το κόβουμε το σε κύβους και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια ενώνουμε το τόφου με τις πατάτες, το χυμό λεμονιού, αλάτι και το άμυλο καλαμποκιού. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λίγο λάδι και ψήνουμε στονφούρνο στους 200 ° C για 30 λεπτά.

Κόβουμε το κρεμμύδι, θερμαίνουμε μια σταγόνα λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και μια πρέζα αλάτι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέυουμε τα κάσιους, τον πολτό ντομάτας και το γάλα καρύδας και μαγειρεύομε τη σάλτσα για 20 λεπτά χωρίς καπάκι. Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια υγρή σάλτσα.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πίσω στο τηγάνι, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share