Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Πατσαβουρόπιτα: Η λαχταριστή τυρόπιτα που είναι έτοιμη σε χρόνο dt

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

4 Ιουλίου 2020 21:16
Πατσαβουρόπιτα: Η λαχταριστή τυρόπιτα που είναι έτοιμη σε χρόνο dt
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Οι τυρόπιτες είναι παράδοση στην Ελλάδα γι' αυτό και ανά περιοχή αλλάζουν ονομασία, υλικά και τρόπο παρασκευής, για παράδειγμα, δείτε εδώ την τυρόπιτα που "κατάγεται" από την Ήπειρο. Το Athensmagazine.gr σήμερα σας φέρνει μια ιδιαίτερη συνταγή από την Μυτιλήνη και δεν είναι άλλη από την πατσαβουρόπιτα που είμαστε σίγουροι πως θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε υλικά και εκτέλεση.

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού
  • 150 γρ. βούτυρο (αν σας αρέσει χρησιμοποιήτε φρέσκο)
  • 450 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1/3 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2κ.γ. τριμμένο γλυκάνισσο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο αρκετό
  • 4 αβγά
  • 2κ.γ. μπείκιν πάουντερ
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 2 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)

πατσαβουρόπιτα συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τυλίγουμε όλα τα φύλλα μαζί σε ρολό και το κόβουμε σαν να ήταν ψωμί σε λεπτές φέτες που όταν θα τις ανοίξουμε με το χέρι και θα είναι το τελικό σχήμα λωρίδες.
  • Δηλαδή με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε κόψει το φύλλο σαν να ήταν χοντρές μακριές χυλοπιτες. Ξεχωρίζουμε με τα χέρια μας τις λωρίδες ζύμης και τις αφήνουμε για λίγο στον αέρα να ξεραθούν.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι.
  • Αλείφουμε το ταψί και ρίχνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας ρίχνοντας λίγη από το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα τα τυριά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, προσθέτουμε το βούτυρο που έχει μείνει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι, γάλα εβαπορέ, το μπέικιν και τα μπαχαρικά και τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη.
  • Περιχύνουμε με την κρέμα την τυρόπιτα μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου ανάλογα τον φόυρνο μας, αν δεν έχουμε φούρνο με αέρα, βάζουμε σε αντιστάσεις πάνω και κάτω.

Πηγή: womantoc.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share