Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μυστικό της νοστιμιάς των φαγητών στο Άγιον Όρος - Δεν πάει το μυαλό σας

Λύθηκε η απορία μας

4 Ιουλίου 2020 13:58
Αυτό είναι το μυστικό της νοστιμιάς των φαγητών στο Άγιον Όρος - Δεν πάει το μυαλό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό είναι το μυστικό που κάνει τα φαγητά στο Άγιο Όρος ξεχωριστά. Ρωτούν οι προσκυνητές γιατί τα φαγητά στο Όρος είναι πάντα τόσο νόστιμα, ακόμη και τα αλάδωτα.

Εκτός από ότι έχουν μια διαφορετική διατροφή που συμβάλλει στη μακροζωία, έχουν και ένα κρυμμένο μυστικό, που κάνει τα φαγητά πιο γευστικά. Ένας γέροντας μου είπε επειδή βάζουμε μέσα ένα απαραίτητο συστατικό, «αγάπη»! Άλλος λέει ότι τούς αφήνουμε πρώτα να…πεινάσουν καλά!

Άλλος μιλά για την ευλογία της Παναγίας! Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι η καλή διάθεση με την οποία έρχονται οι άνθρωποι ἐδῶ και τα βλέπουν όλα άμορφα!

Τότε ο αγαθός λογισμός μας, υποχρεώνει το Θεό και τα κάνει όλα όμορφα. Και όλοι τότε είμαστε ευτυχισμένοι, ακόμη κι αν «πιάσει» λίγο το φαγητό!

Προσευχή του Αγίου Όρους: Αν τη λέτε κάθε πρωί τίποτα κακό δε θα σας αγγίξει

Το Athensmagazine.gr, μετά την προσευχή που θα σας σώσει από τα προβλήματα -διαβάστε εδώ αναλυτικά-, θα σας παρουσιάσει μια προσευχή από το Άγιο Όρος, την οποία αν τη λέτε κάθε πρωί τίποτα κακό δε θα σας αγγίξει.

Φέρνει αγαλλίαση, χαρά και ειρήνη στις ψυχές που τη χρησιμοποιούν. Η πιο δυνατή προσευχή με παρρησία στον Θεό. Όπως διδάσκουν παλαιοί γέροντες του Αγίου Όρους κι ο γέροντας Παϊσιος, το ψαλτήρι του Δαυϊδ, αποτελεί πανίσχυρο όπλο κατά οποιουδήποτε κακού.

Παραθέτουμε λοιπόν έναν εκ των ισχυρών ψαλμών, κάθε πρωί όταν λέγεται αυτός ο ψαλμός δεν πλησιάζει τίποτα κακό, σύμφωνα με άγιους πατέρες.

Διαβάστε την προσευχή αυτούσια:

Ψαλμός ΞΘ’ (69)

Ο Θεός εις την βοήθειάν μου πρόσχες, Κύριε, εις το βοηθήσαι μοι σπεύσον. Αισχυνθήτωσαν και εντραπήτωσαν οι ζητούντες την ψυχήν μου. Αποστραφήτωσαν εις τα οπίσω, και καταισχυνθήτωσαν οι βουλόμενοί μοι κακά. Αποστραφήτωσαν παραυτίκα αισχυνόμενοι, οι λέγοντές μοι: Εύγε, εύγε.

Αγαλλιάσθωσαν και ευφρανθήτωσαν επί Σοί, πάντες οι ζητούντες σε, ο Θεός. Και λεγέτωσαν δια παντός. Μεγαλυνθήτω ο Κύριος, οι αγαπώντες το σωτήριόν Σου. Εγώ δε πτωχός ειμί και πένης, ο Θεός, βοήθησόν μοι. Βοηθός μου, και ρύστης μου ει Συ, κύριε, μη χρονίσης.

Αμήν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share