Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Εύκολα ζουμερά τυροπιτάκια χωρίς φύλλο - Το καλύτερο σνακ

Θα τα λατρέψουν τα παιδιά

4 Ιουλίου 2020 10:30
Εύκολα ζουμερά τυροπιτάκια χωρίς φύλλο - Το καλύτερο σνακ
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Μια εύκολη συνταγή για ζουμερά τυροπιτάκια, αφράτα μέσα, τραγανά έξω. Μοιάζουν με μάφιν και δεν χρειάζονται καν φύλλο. Δείτε την συνταγή!

Μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά για πρωινό ή δεκατιανό σνάκ ή να τα πάρετε μαζί σας στο γραφείο ή τα παιδιά στο σχολείο.

Υλικά συνταγής

  • 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 120 ml γάλα
  • 120 γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • πάπρικα και τριμμένο τυρί τσένταρ για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με 12 εγκοπές για muffins ή αντίστοιχες χάρτινες θήκες τις οποίες βουτυρώνετε και ακουμπάτε πάνω σε ταψί.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα ξηρά συστατικά, δηλ. το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Ρίχνετε και το τυρί και πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Σε δεύτερο μπολ, αναμιγνύετε, ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο.
  • Ρίχνετε το μείγμα γιαουρτιού στο μείγμα αλευριού και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζετε τις θήκες ισομερώς με το μείγμα. Πασπαλίζετε από πάνω λίγη πάπρικα γλυκά και λίγο τριμμένο τσένταρ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των θηκών ή των εγκοπών με τα maffins).
  • Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα, κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν ή και αρωματικά βότανα αρεσκείας σας.

Αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια με γιαούρτι

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα, αλλά και εύκολα τυροπιτάκια που μπορείτε να απολαμβάνετε όλες τις ώρες της ημέρας. Πρόκειται για μια γρήγορη και οικονομική συνταγή που θα σας "ξετρελάνει". Σε περίπτωση που δε θέλετε τυροπιτάκια, δείτε εδώ συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι.

Υλικά

  • 900 περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
  • 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο χλιαρό
  • 1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
  • 3 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη

Γέμιση

  • 800 γρ. τυρί
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό και μέσα σε αυτά διαλύετε τα φακελάκια της μαγιάς, μαζί με τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνετε το λάδι και ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.
  • Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση:

  • Τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη, την βάζετε μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τι πιπέρι και τέλος τα δυο χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε.
  • Κόβετε λίγη ζύμη, την κάνετε μπαλίτσα, την ανοίγετε σε φύλλο, βάζετε στη μέση του μια κουταλιού γέμιση, την κλείνετε σαν πουγκάκι, έπειτα πατάτε την ένωση προς τα μέσα και το τοποθετείτε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχετε βάλει προηγουμένως ένα φύλλο λαδόκολλα.
  • Τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στον αέρα.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share