Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Λαχταριστό σοκολατένιο προφιτερόλ με ζαχαρούχο γάλα

Σκέτος πειρασμός!

3 Ιουλίου 2020 18:57
Λαχταριστό σοκολατένιο προφιτερόλ με ζαχαρούχο γάλα
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Μόλις ακούμε τη λέξη προφιτερόλ μας έρχεται απευθείας μια εικόνα στο μυαλό και μια μοναδική γεύση στο στόμα. Ένα γλυκό που όλοι αγαπάμε και δεν θα αλλάξει ποτέ! Το Athensmagazine.gr είναι εδώ σήμερα για να σου δείξει μια εναλλακτική συνταγή για προφιτερόλ με ζαχαρούχο γάλα. Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν αγαπούν και τόσο την σοκολάτα, ρίξε μια ματιά σε αυτή την πεντανόστιμη κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά

  • 1 κουτί άνθος αραβοσίτου
  • 7 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 500γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί

Κρέμα σοκολάτας:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 250γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300γρ σαβαγιάρ

προφιτερόλ με ζαχαρούχο γάλα

Διαδικασία

  • Βήμα 1
    Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου, 1 φλυτζάνι γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Βήμα 2
    Στη συνέχεια βάζουμε μία κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί καλά κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα άνθους αραβοσίτου, ανακατεύουμε πολύ καλά, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, συνεχίζουμε το δυνατό ανακάτεμα για 1 λεπτό περίπου και μόλις πάρει μία ωραία κρεμώδη υφή, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 3
    Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να φτιάξουμε μία σφιχτή σαντιγύ και μόλις κρυώσει το μίγμα της κρέμας την χτυπάμε και αυτή λίγο στο μίξερ, ρίχνουμε το μίγμα της σαντιγής και συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Βήμα 4
    Σπάμε τα σαβαγιάρ σε 2-3 κομμάτια περίπου, τα βάζουμε σε ένα μπωλ, από πάνω βάζουμε τη μισή κρέμα, άλλη μία στρώση σαβαγιάρ, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε το μπωλ στο ψυγέιο για να κρυώσει αρκετά.
  • Βήμα 5
    Κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά, μόλις ζεσταθεί η κρέμα ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Μόλις το μίγμα ετοιμστεί ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, ανακτεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βήμα 6
    Τέλος το μίγμα κρυώσει, βγάζουμε το μπωλ από το ψυγείο περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας, το βάζουμε πάλι στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με τη σαντιγύ και την τριμμένη σοκολάτα.

Πηγή: miam.g

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share