Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμα μπιφτέκια από κοτόπουλο

Θα σας μαγέψουν!

3 Ιουλίου 2020 14:29
Πεντανόστιμα μπιφτέκια από κοτόπουλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το athensmagazine.gr σας έχει ακόμα μια υπέροχη συνταγή για μπιφτέκια, μετά από την αντίστοιχη χθεσινή που σας ξετρέλανε!

Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών και παράλληλα, μια εύκολη και γρήγορη λύση για τις μαμάδες. Τα μπιφτέκια από κοτόπουλο, πάλι, είναι ακόμα πιο υγιεινά αλλά και ελαφριά, ενώ είναι ιδανικά και για τις μαμάδες που προσέχουν τη σιλουέτα τους! Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και είμαστε σίγουροι πως θα γλύφετε τα δάχτυλά σας όπως κι εμείς!

Τι θα χρειαστείτε

  • 1 κιλό κιμά από στήθος κοτόπουλου (χωρίς την πέτσα)
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο ψωμί ή φρυγανιά
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο άπαχο γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Τοποθετήστε τον κιμά σε ένα μπολ. Προσθέστε το γάλα, μισό φλιτζάνι από το τριμμένο ψωμί, το κρεμμύδι, το καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 2ο

Ανακατέψτε όλα τα υλικά με μία λαστιχένια σπάτουλα (ή με τα χέρια σας…) μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 3ο

Πλάστε 4 ή 5 μεγάλα μπιφτέκια, ανάλογα με την προτίμησή σας.

Βήμα 4ο

Σε ένα πιάτο, βάλτε το υπόλοιπο τριμμένο ψωμί και πανάρετε με αυτό τα μπιφτέκια.

Βήμα 5ο

Ζεσταίνεται το λάδι σε αντικληρικό τηγάνι και τηγανίζετε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.

Αυτή είναι η σωστή ανάμειξη κιμά για τέλεια ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια

Τα μπιφτέκια είναι ένα γεύμα που το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και έχουν άπειρες παραλλαγές και τρόπους ψησίματος. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές μπορεί να κάνουμε κάποιο λάθος κατά την παρασκευή τους, τρανό παράδειγμα πως πολλές φορές χρησιμοποιούμε φρυγανιά για το ζύμωμα τους, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Ένα ακόμη συχνό λάθος που κάνουμε είναι η ανάμειξη του κιμά και η χρήση άπαχου κρέατος. Ποια είναι όμως η σωστή αναλογία και ανάμειξη;

Οι αναμείξεις διαφορετικών ειδών κιμά θεωρούνται οι πιο νόστιμες. Έχοντας κατά νου πως στις κιμαδοπαρασκευές γενικά χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα ο μοσχαρίσιος (ή ο βοδινός) κιμάς, μπορούμε να κάνουμε όποιο συνδυασμό θέλουμε, είτε μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή χοιρινό, είτε 1/3 μοσχαρίσιο, 1/3 χοιρινό και 1/3 αρνίσιο.

Το γευστικό αποτέλεσμα είναι θέμα γούστου - αυτό σημαίνει πως έπειτα από αρκετές απόπειρες παρασκευής μπιφτεκιών θα βρούμε αυτό που πηγαίνει στη γεύση μας. Γενικά, πάντως, αν ο κιμάς βάσης (που συνηθέστερα είναι από μοσχάρι) προέρχεται από άπαχο κομμάτι, τότε μπορούμε να ζητήσουμε ένα πιο λιπαρό κομμάτι από τα άλλα κρέατα που θα χρησιμοποιηθούν στην ανάμειξη, εκτός κι αν θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι πολύ άπαχο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share