Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Βγάζει την κόρα από το ψωμί του τοστ και το πλάθει - Το αποτέλεσμα; Μοναδικό

Δοκιμάστε το αμέσως

3 Ιουλίου 2020 11:50
Βγάζει την κόρα από το ψωμί του τοστ και το πλάθει - Το αποτέλεσμα; Μοναδικό
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Θα το φανταζόσασταν ότι με ψωμί του τοστ μπορείτε να φτιάξετε κάτι τόσο ξεχωριστό και μοναδικό; Βγάλτε την κόρα του και ακολουθήστε την συνταγή.

Οι αυγοφέτες είναι είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για πρωινό σε όλο το κόσμο, και υπάρχουν πολλές παραλλαγές. Η παρακάτω συνταγή με ρολά αυγοφέτες θα σας ενθουσιάσει όμως, και θα θέλετε σίγουρα να τη δοκιμάσετε. Αν ωστόσο προτιμάτε ένα απλό τοστάκι, δείτε εδώ μερικούς τρόπους για να το ψήσετε χωρίς τοστιέρα.

Θα χρειαστείτε:

  • 3 Κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 5 Κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 2 Κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 3 Κουταλιές κανέλα
  • 2 Μεγάλα αυγά
  • 1/4 Κούπα γάλα
  • 8 Φέτες ψωμί του τοστ, με την κόρα κομμένη
  • 3 Κουταλιές βούτυρο για το τηγάνι

αυγοφέτες

Εκτέλεση:

  • Αρχικά θα φτιάξουμε το κουρκούτι: λιώνουμε το βούτυρο, ή στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπρίκι στη φωτιά. Προσθέτουμε στο βούτυρο τις 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη, 3 κουταλιές λευκή και 1 κουταλιά κανέλα, και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα δεύτερο μπολάκι, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, και το αφήνουμε στην άκρη, ενώ σε ένα τρίτο μπολάκι συνδυάζουμε 2 κουταλιές λευκή ζάχαρη και 2 κουταλιές κανέλα.
  • Στη συνέχεια, κόβουμε τη κόρα από τις φέτες ψωμιού και με ένα πλάστη πατάμε τις φέτες για να είναι αρκετά λεπτές. Απλώνουμε το μείγμα με το βούτυρο και τα τυλίγουμε σφιχτά.
  • Στο τηγάνι, ρίχνουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο και αφήνουμε να κάψει. Ένα ένα ρολό τα βουτάμε στο μείγμα με το αυγό και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα (συνήθως 1-2 λεπτά). Μόλις τα αφαιρέσουμε από το τηγάνι, τα βουτάμε στο μείγμα με ζάχαρη και κανέλα.

Απολαύστε αυτά τα γευστικά ρολά για πρωινό!

Πασπαλίζει το ψωμί του τοστ με ζάχαρη και κανέλα - Με αυτό που φτιάχνει θα σας τρέξουν τα σάλια!

Τα ρολάκια κανέλας είναι ένα γλυκό ιδιαίτερα αγαπητό και κατά τη δική μας γνώμη, το τέλειο πρωινό. Ο λόγος που το κάνει τόσο αγαπητό εκτός από τη μοναδική του γεύση είναι και το πόσο γρήγορα μπορείς να το φτιάξεις. Σήμερα, το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την πιο εύκολη συνταγή για ρολάκια κανέλας με ψωμί του τοστ. Το γλυκό σας θα είναι έτοιμο στη στιγμή κι εσείς θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Κι επειδή ξέρουμε πως ο χρόνος είναι πολύτιμο αγαθό και γι' αυτό προτιμάμε τις γρήγορες συνταγές, δείτε εδώ πως θα φτιάξετε λαχταριστά μπισκότα κανέλας μέσα σε 20 λεπτά.

Υλικά:

  • 10-12 φέτες ψωμί του τοστ λευκό (μόνο ψύχα)
  • Κανέλα
  • Ζάχαρη κατά προτίμηση άχνη ζάχαρη
  • Βούτηρο λιωμένο

ρολάκια κανέλας

Εκτέλεση:

  • #1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-180 βαθμούς
  • #2 Ανοίγουμε τις φετούλες με έναν πλάστη -τις περνάμε από πάνω να γίνουν πιο λεπτές.
  • #3. Βουτυρώνουμε και τις δυο πλευρές της κάθε φέτας με ένα πινέλο σιλικόνης
  • #4. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και φροντίζουμε να καλυφθεί καλά
  • #5 Διπλώνουμε τις φετούλες στη μέση από την μια και την άλλη σε πιττάκια και το ρολάρουμε.
  • #6. Πασπαλίζουμε πάλι με ζάχαρη και κανέλα και τοποθετούμε σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα για mini muffins.
  • #7. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ανάλογα την δύναμη του κάθε φούρνου μέχρι να ροδίσουν

Tip: Προαιρετικά μπορούμε να τα περιχύσουμε με γλάσο (ζάχαρη άχνη & γάλα)

Πηγή: tilestwra.com

TAGS
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share