Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Πεντανόστιμη τυρόπιτα με σόδα

Δείτε τη συνταγή

2 Ιουλίου 2020 22:28
Πεντανόστιμη τυρόπιτα με σόδα
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Έχουμε για εσάς μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε τυρόπιτα με σόδα και θα μας θυμηθείτε. Είναι τόσο νόστιμη και εύκολη που θα σας ξετρελάνει όπως και η πανεύκολη τυρόπιτα που γίνεται στο τηγάνι.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 200 γρ βούτυρο αγελάδας λιωμένο
  • 500 γρ φέτα
  • 250 γρ ανθότυρο
  • 150 γρ καπνιστό τυρί
  • Πιπέρι και ρίγανη
  • Μείγμα γιαουρτιού
  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτάκι σόδα με ανθρακικό 330ml
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι εβαπορέ γάλα

τυρόπιτα με σόδα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο με όποιον τρόπο επιθυμούμε, το μισό για το μείγμα γιαουρτιού και το υπόλοιπο μισό επάλειψη των φύλλων.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35-36εκ, στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρώνοντας τα με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με μια στρώση από το μείγμα τυριών και συνεχίζουμε βάζοντας δυο φύλλα και επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσει το μείγμα τυριών. Τέλος σκεπάζουμε με 3 φύλλα και κόβουμε ελαφρά την πίτα στα επιθυμητά κομμάτια.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε γιαούρτι, μισό βούτυρο λιωμένο και την σόδα και περιχύνουμε την πίτα. Την αφήνουμε τουλάχιστον για 15 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και την αφήνουμε για λίγο να ρουφήξει όλα τα υγρά. Βάζουμε την πίτα να ψηθεί χαμηλά για 40 λεπτά περίπου και την ανεβάζουμε ψηλότερα προς το τέλος για να πάρει χρώμα.

Τεμπελόπιτα: Η πιο εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα που φτιάξατε ποτέ - Το μυστικό με το γάλα και το ελαιόλαδο

Τεμπελόπιτα: Είναι η πιο εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα που φτιάξατε ποτέ, με το μυστικό της συνταγής να βρίσκεται στο γάλα και το ελαιόλαδο. Σε περίπτωση θέλετε μια διαφορετική συνταγή, δείτε εδώ την εκπληκτική μελοτυρόπιτα.

Υλικά:

  • ½ κιλό γάλα
  • 4 αυγά
  • 4 κουτ. της σούπας αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 ποτήρι του νερού φέτα σκληρή, τριμμένη
  • ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2-3 κομματάκια μαργαρίνη

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C. Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι και διαλύετε μέσα τη μαγιά.
  2. Προσθέτετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το αλεύρι, το λάδι και τη φέτα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, ώστε να ομογενοποιηθούν.
  3. Λαδώνετε ένα ταψί και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια της μαργαρίνης για να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα, και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, για 40′ περίπου.
  4. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και μετά από λίγο, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share