Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έβαλε νερό σε ένα τηγάνι κι έριξε μέσα δυο αυγά - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Δοκιμάστε το!

2 Ιουλίου 2020 16:30
Έβαλε νερό σε ένα τηγάνι κι έριξε μέσα δυο αυγά - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Τα τηγανητά αυγά είναι ένα πιάτο αγαπημένο μικρών και μεγάλων, είναι έτοιμο στο λεπτό και είναι η πιο σωτήρια λύση όταν δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις. Τι λάθος μπορεί να κάνεις σε ένα φαγητό που χρειάζεται το πολύ πέντε λεπτά για να ετοιμαστεί; Κι όμως, ακόμη και σε αυτό μπορείς να κάνεις λάθος. Ωστόσο, λάθος σχετικά με τα αυγά μπορούμε να κάνουμε ακόμη και στην αποθήκευσή τους, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να τα βάζετε στη θήκη του ψυγείου.

To Athensmagazine.gr θα σου δείξει το κόλπο που μέχρι σήμερα αγνοούσες και αν το ακολουθήσεις τότε σίγουρα θα πετύχεις το τέλειο τηγανητό αυγό. Κοίτα λοιπόν πόσο απλό είναι. Σπάστε τα αυγά σε ένα τηγάνι σαν να πρόκειται να τα τηγανίσετε, αλλά αντί για λάδι βάλτε νερό στο τηγάνι. Το αποτέλεσμα θα είναι τέλεια αυγά με υγρούς κρόκους.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ αυγά στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί ίσως την πιο γρήγορη και βολική λύση για να ξεπαγώσετε, να ζεστάνετε, ακόμη και να μαγειρέψετε κάτι.

Παρ’ όλα αυτά, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια οικιακή συσκευή που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις για τη λειτουργία της, ενώ έχει οδηγήσει σε μελέτες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό.

Oι επιστήμονες, πάντως, είναι σαφείς: Aν ακολουθείτε τις οδηγίες λειτουργίας και επιβλέπετε τα παιδιά σας, οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι ακίνδυνοι. Η χρήση τους όμως απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς η τοποθέτηση κάποιων τροφών σε αυτούς μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία. Δεν είναι όμως μόνο τα τρόφιμα που πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε αλουμινόχαρτο στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ένα από τα τρόφιμα που απαγορεύεται ρητά να τοποθετηθεί στο φούρνο μικροκυμάτων είναι και τα αυγά. προσπαθήσετε να βράσετε τα αβγά σας στο φούρνο μικροκυμάτων, θα καταλήξετε ή με την κουζίνα άνω-κάτω ή με καμέναδάχτυλα. Η απότομη ζέστη που δημιουργείται στο φούρνο μικροκυμάτων δημιουργεί πολύ ατμό στο αβγό, ο οποίος δεν έχει από πού να απελευθερωθεί με την έκρηξη να παραμονεύει.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share