Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Τεμπελόπιτα: Η πιο εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα που φτιάξατε ποτέ - Το μυστικό με το γάλα και το ελαιόλαδο

Απλή και γρήγορη συνταγή

30 Ιουνίου 2020 21:01
Τεμπελόπιτα: Η πιο εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα που φτιάξατε ποτέ - Το μυστικό με το γάλα και το ελαιόλαδο
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Τεμπελόπιτα: Είναι η πιο εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα που φτιάξατε ποτέ, με το μυστικό της συνταγής να βρίσκεται στο γάλα και το ελαιόλαδο. Σε περίπτωση θέλετε μια διαφορετική συνταγή, δείτε εδώ την εκπληκτική μελοτυρόπιτα.

Υλικά:

  • ½ κιλό γάλα
  • 4 αυγά
  • 4 κουτ. της σούπας αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 ποτήρι του νερού φέτα σκληρή, τριμμένη
  • ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2-3 κομματάκια μαργαρίνη

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C. Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι και διαλύετε μέσα τη μαγιά.
  2. Προσθέτετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το αλεύρι, το λάδι και τη φέτα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, ώστε να ομογενοποιηθούν.
  3. Λαδώνετε ένα ταψί και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ρίχνετε από πάνω τα κομματάκια της μαργαρίνης για να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα, και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, για 40′ περίπου.
  4. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο και μετά από λίγο, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.

Λαχταριστή τυρόπιτα με 4 τυριά και σόδα - Εύκολη συνταγή

Φτιάξτε την πιο νόστιμη τυρόπιτα που έχετε φάει ποτέ με τέσσερα τυριά. Πρόκειται για μια απλή και γρήγορη συνταγή που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους στο κυριακάτικο τραπέζι. Σε περίπτωση που δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ συνταγή για κοτομακαρονόπιτα.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 250γρ βούτυρο αγελάδας λιωμένο

Μείγμα τριμμένων τυριών:

  • 300γρ φέτα η λευκό τυρί
  • 300γρ κασέρι η γκούντα
  • 100γρ καπνιστό τυρί
  • 100γρ κεφαλοτύρι
  • Πιπέρι, ρίγανη η λίγο δυόσμο

Μείγμα γιαουρτιού:

συνταγή για τυρόπιτα

  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτάκι σόδα με ανθρακικό
  • 2 αυγά

Επάλειψη πίτας

  • 1/2 φλιτζάνι εβαπορέ γάλα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο και το μοιράζουμε σε δυο μπολ. Το ένα το χρησιμοποιούμε για το βουτύρωμα των φύλλων και το άλλο θα το βάλουμε στο μείγμα του γιαουρτιού.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35-36εκ, στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα πεταχτά με ένα πινέλο χωρίς να ακουμπήσουμε το πινέλο πάνω στο φύλλο για να παραμείνει τραγανό.
  • Πασπαλίζουμε με μια στρώση από το μείγμα τυριών, βάζουμε δυο φύλλα τσαλακωτά βουτυρώνοντας τα ένα ένα, μια στρώση μείγμα τυριών, δυο φύλλα βουτυρωμένα τσακαλωτά,τα υπόλοιπα τυριά, κλείνουμε προς τα μέσα τα φύλλα του πάτου που εξέχουν και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα,βουτυρώνοντας ένα ένα και τοποθετώντας τα τσαλακωτά.
  • Χαράζουμε ελαφρώς την πίτα για να κοπούν λίγο μόνο τα πάνω φύλλα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόδα,το γιαούρτι, τα αυγά και το βούτυρο που κρατήσαμε για το μείγμα γιαουρτιού και περιχύνουμε την πίτα μας.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το εβαπορέ και την αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει και να ρουφήξει το μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βάζουμε την πίτα να ψηθεί στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα περίπου.
  • Σημαντικό: Ελέγχουμε αν έχει ροδίσει και από κάτω πριν τη βγάλουμε απ’το φούρνο. Την αφήνουμε για 10′ τουλάχιστον να σταθεί και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share