Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τη φέτα φρέσκια για μήνες

Σωτήρια λύση!

30 Ιουνίου 2020 08:39
Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τη φέτα φρέσκια για μήνες

Η φέτα είναι ένα αγαπημένο λευκό, μαλακό τυρί με ιστορία χρόνων. Παραδοσιακή, νόστιμη με δυνατότητα άπειρων συνδυασμών με πιο πολυσυζητημένο εκείνο με το καρπούζι. Ωστόσο, είναι ένα τυρί που δύσκολα διατηρείται, ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε μέχρι που ανακαλύψαμε αυτόν τον μαγικό τρόπο.

Για να επωφεληθείτε από όλες τις ευεργετικές της ιδιότητες και να μπορείτε να την απολαμβάνετε άφοβα για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει ένας τρόπος να τη συντηρήσετε στο ψυγείο και παράλληλα να της δώσετε υπέροχο άρωμα.

Τι θα χρειαστείτε:

Ένα καθαρό βάζο, ελαιόλαδο, φέτα, ρίγανη, πιπέρι, αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά ή μπούκοβο.

Κόψτε τη φέτα σε κύβους και βάλτε την στο καθαρό βάζο. Προσθέστε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά σας κι έπειτα, γεμίστε το βάζο με ελαιόλαδο. Κλείστε καλά το καπάκι του και αφήστε το στο ψυγείο. Σερβίρετε τη φέτα την ίδια κιόλας ημέρα και διατηρήστε την στη συντήρηση για μερικούς μήνες.

Ψάρι με φέτα: Συνδυασμός "θάνατος" - Αλήθεια ή μύθος;

Πόσες φορές έχεις ακούσει τη μαμά να σου λέει να μην τρως τυρί με ψάρι γιατί μπορεί να πάθεις τροφική δηλητηρίαση; Είναι μύθος ή αλήθεια τελικά πως είναι συνδυασμός "θάνατος" το ψάρι με τη φέτα; Πριν όμως λύσουμε αυτή την απορία, ρίξε μια ματιά γιατί πρέπει να σταματήσεις να τρως φέτα με τις φακές σου.

Κι όμως, πηγαίνοντας στο Παρίσι θα τύχει να παραγγείλεις μύδια με ζωμό από μπλε τυρί, λευκό κρασί και σκόρδο. Στη Χιλή, από την άλλη, μπορείς να παραγγείλεις κυδώνια με παρμεζάνα.

Αν η ιδέα του να συνδυάσεις θαλασσινά με τυρί είναι αποδεκτή παγκοσμίως, τότε γιατί πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε ότι μπορεί να πάθουμε κάτι συνδυάζοντάς τα;

Κάποια ψάρια, όπως είναι το καλκάνι, ο μπακαλιάρος, τα μύδια και τα στρείδια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και πρέπει να μαγειρεύονται πολύ προσεκτικά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες συνταγές που τα περιλαμβάνουν είναι τόσο απλές. Λίγο πιπέρι, λίγο λεμόνι και λίγο βούτυρο πολλές φορές είναι αρκετά. Αν ανακατευτούν με δυνατά τυριά που έχουν “ισχυρές προσωπικότητες” τότε το μόνο που θα μείνει τελικά είναι η γεύση του τυριού και αυτή του ψαριού θα εξαφανιστεί.

Φυσικά και τα θαλασσινά ταιριάζουν με τα τυριά. Αν αυτά τα δύο υλικά βρεθούν στα χέρια κάποιου έμπειρου σεφ τότε μπορούν να δημιουργηθούν απίστευτες γεύσεις που θα αναδείξουν και τα δύο συστατικά.

Από την άλλη μεριά, δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός σεφ για να ταιριάξεις το τυρί με τα θαλασσινά. Μπορείς, για παράδειγμα, να ανακατέψεις σολωμό με τυρί και να φτιάξεις μια πεντανόστιμη πίτσα και το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Μην ξανακούσεις, λοιπόν, τη μαμά σου να λέει πως θα πάθεις δηλητηρίαση αν φας ψάρι με φέτα. Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο συνδυασμό που θα δημιουργήσει εκρηκτικές γεύσεις στον ουρανίσκο σου. Δεν έχεις παρά να τον δοκιμάσεις.

Το συμπέρασμα είναι ένα. Ένας ακόμη μύθος διαψεύστηκε!

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share