Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα έτοιμη στο πι και φι - Λαχταριστή συνταγή

Δοκιμάστε την!

29 Ιουνίου 2020 08:24
Τυρόπιτα έτοιμη στο πι και φι - Λαχταριστή συνταγή

Φτιάξτε την πιο νόστιμη αλλά και εύκολη τυρόπιτα, η οποία είναι έτοιμη στο πι και φι. Πρόκειται για μια γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Αν δε θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για κοτόπιτα.

Υλικά

  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 150γρ. γκούντα τριμμένο
  • 150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 150γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150γρ. ένταμ τριμμένο
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • πιπέρι

Διαδικασία

  • Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τη φέτα με το γιαούρτι. Προσθέτετε το γκούντα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μείγμα τα αβγά και το ένταμ και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  • Ρίχνετε το μισό γάλα και το κεφαλοτύρι στο μείγμα και ανακατεύετε. Τέλος ενσωματώνετε τη γραβιέρα και το υπόλοιπο γάλα. Πασπαλίζετε με πιπέρι, προσθέτετε το αλεύρι και κάνετε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC (αέρα και αντιστάσεις) και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, να πάρει ωραίο χρώμα η τυρόπιτα.
  • Βγάζετε την τυρόπιτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι

Το Athensmagazine.gr σας έχει μια πολύ εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να την απολαύσετε ως πρωινό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας. Σε περίπτωση που έχετε δοκιμάσει αυτή την τυρόπιτα, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή.

Υλικά

  • 600 γρ. τυρί φέτα
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά για 10 λ. Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια.
  • Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να Λιώνουμε .
  • Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα.
  • Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλυδίτσες και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share