Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι

Είναι χωρίς φύλλο!

27 Ιουνίου 2020 09:26
Αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας έχει μια πολύ εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να την απολαύσετε ως πρωινό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας. Σε περίπτωση που έχετε δοκιμάσει αυτή την τυρόπιτα, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή.

Υλικά

  • 600 γρ. τυρί φέτα
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά για 10 λ. Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια.
  • Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να Λιώνουμε .
  • Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα.
  • Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλυδίτσες και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.

Ηπειρώτικη τυρόπιτα με τραχανά έτοιμη σε χρόνο μηδέν

Η τυρόπιτα είναι το τέλειο πρωινό, σνακ ή ακόμη και γεύμα. Φροντίσαμε λοιπόν να σας βρούμε μια εναλλακτική συνταγή για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα και σας προτείνουμε αυτή τη θεϊκή ηπειρώτικη τυρόπιτα με τραχανά. Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής! Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το πιο εντυπωσιακό μωσαϊκό με ζελέ και ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά:

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 300 γρ. τραχανά
  • ξινό ή ντόπιο πέτουρο
  • 300 γρ. φέτα
  • ντόπια ή κατσικίσιο τυρί
  • 200 γρ. γαλοτύρι
  • Ηπείρου
  • 5 αυγά
  • 2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα.
  • Αφού βράσει ο τραχανάς, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, την τριμμένη φέτα και το γαλοτύρι Ηπείρου. Αλατοπιπερώνουμε αφού δοκιμάσουμε, γιατί τα τυριά έχουν ήδη αρκετό αλάτι.
  • Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά και τα προσθέτουμε στη γέμιση. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σε ρηχό ταψί για πίτα στρώνουμε ακτινωτά 3 φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, και αδειάζουμε τη γέμιση.
  • Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα. Μπήγουμε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια των φύλλων και τη ραντίζουμε με λίγο νερό.
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλήσει η πίτα από το ταψί.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share