Φτιάξτε -σήμερα κιόλας- ένα πανεύκολο, χωρίς ψήσιμο, δροσερό και ανάλαφρογλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση όρεο και αφράτη γέμιση με σοκολάτα γάλακτος και αμύγδαλο. Πρόκειται για μια συνταγή εύκολη και γρήγορη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που έχετε δοκιμάσει τη συγκεκριμένη συνταγή, δείτε εδώ μια άλλη.
210 γρ. σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Για τη βάση:
Αναμιγνύετε καλά τα θρυμματισμένα σκόνη, στο multi, μπισκότα oreo μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα ρίχνετε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το με τα χέρια σας στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 2,5-3 εκ. περίπου.
Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά.
Την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη για 2 λ περίπου να χλιαρύνει ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη σαντιγί ρίχνετε σταδιακά και τη λιωμένη σοκολάτα με τα αμύγδαλα και με μια μαρίζ ανακατεύετε πολύ απαλά, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Στρώνετε ομοιόμορφα το αφράτο μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση όρεο. Σκεπάζετε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
Προαιρετικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα με σοκολάτα γάλακτος με φουντούκια ή με σκέτη σοκολάτα γάλακτος χωρίς ξηρούς καρπούς.