Πεντανόστιμο μπανόφι με ζαχαρούχο γάλα και στιγμιαίο καφέ
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
24 Ιουνίου 2020 13:08
Το μπανόφι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά όλων. Η δροσιστική του γεύση και ο συνδυασμός της καραμέλας με τη μπανάνα είναι αυτά που το καθιστούν το ιδανικό καλοκαιρινόγλυκό. Τι θα λέγατε όμως αν αφαιρούσαμε και μερικές θερμίδες από το αγαπημένο σας γλυκό; Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την κορυφαία συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και στιγμιαίοκαφέ. Κι επειδή ξέρουμε πως αγαπάτε τα γλυκά με βασικό συστατικό το ζαχαρούχο γάλα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το πιο εντυπωσιακό μωσαϊκό με ζελέ και ζαχαρούχο γάλα.
YΛΙΚΑ
4 μπισκότα χωρίς ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας στέβια
400 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
2-3 μπανάνες ώριμες
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καφέ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα μπισκότα και τα μοιράζουμε σε 4 ποτήρια.
Βάζουμε τη στέβια σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και τη λιώνουμε. Δεν πρόκειται να αποκτήσει το χρώμα καραμέλας της κρυσταλλικής ζάχαρης, όμως την αφήνουμε να βράσει για 1 περίπου λεπτό, Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 200ml από την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα μέχρι να δέσει η κρέμα και να έχει την υφή του ζαχαρούχου γάλακτος. Υπολογίστε ότι θα χρειαστούν 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τον καφέ στιγμής, ανακατεύυουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες πάχους 3-4χιλ και τις μοιράζουμε στα ποτήρια. Στη συνέχεια περιχύνουμε με την κρέμα εσπρέσσο.
Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα υπόλοιπα 200 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να δένει, να κάνει κορυφές και να αποκτήσει την υφή γιαουρτιού. Ρίχνουμε το εκχύλισμα του καφέ και ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα μια δυό φορές ώστε η κρέμα να κάνει ρίγες καφέ.
Μοιράζουμε την κρέμα σαντιγί στα μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα και βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο.
Αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να παγώσει και το γλυκό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.