Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το λάθος που κάνετε και "στεγνώνουν" τα μπιφτέκια σας

Δώστε βάση!

20 Ιουνίου 2020 19:20
Το λάθος που κάνετε και

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους με πάρα πολλές παραλλαγές και εναλλακτικές στον τρόπο ψησίματος τους. Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα κόλπα για το ψήσιμό τους, δείτε εδώ τις συμβουλές των σεφ για τα πιο αφράτα και καλοψημένα μπιφτέκια.

Σπανίως βγαίνει κακό ένα μπιφτέκι, καθώς με λίγα μυρωδικά ακόμα και ένας αδαής το φτιάχνει μια χαρά. Φτάνει να μην το βάλει στον φούρνο!

Ναι, καλά διαβάζετε, οι μεγαλύτεροι σεφ μας λένε πως το μπιφτέκι δεν ψήνεται ποτέ στον φούρνο, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεραθεί. Και να γίνει τελικά άνοστο.

Ο φούρνος αντενδείκνυται για κρέατα με μικρό όγκο, καθώς έχει την κακιά συνήθεια να τα στεγνώνει. Για τεχνικό λάθος μιλούν οι ειδικοί όταν μπαίνει το μπιφτέκι στον φούρνο, λέγοντας μάλιστα πως δεν υπάρχουν κόλπα που να δουλεύουν εδώ.

Είναι ο τρόπος που μεταδίδει τη θερμότητα ο φούρνος που τον κάνει ακατάλληλο για μπιφτέκια και κρέατα με μικρό όγκο.

Κάντε μια λακούβα στη μέση απ' τα μπιφτέκια σας πριν τα ψήσετε - Θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα!

Τα μπιφτέκια και τα burger είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους και είναι ένα από τα πιο απλά και νόστιμα φαγητά που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένα εργένης. Κι όμως, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται ακόμη και σε ένα τέτοιο φαγητό μπορεί να κάνουμε λάθη, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε αυγό στα μπιφτέκια σας. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να απογειώσουν το γεύμα σας κι ένα τέτοιο θα σας δείξουμε και σήμερα.

Το καλοκαίρι ενδείκνυται για μπαρμπεκιού και ψήσιμο στη σχάρα, τι μπορείτε όμως να κάνετε για να βγουν πιο ζουμερά και γευστικά τα μπιφτέκια σας; Εάν πρόκειται να ψήσετε μπιφτέκια για μπέργκερ, κάνετε μια λακούβα στο κέντρο.

Αυτό θα μειώσει το χρόνο μαγειρέματος και θα τα κάνει έξτρα ζουμερά και γευστικά βοηθώντας τα κατά το "χτίσιμο" του μπέργκερ να απορροφήσει καλύτερα τη σως που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε μπέργκερ ακολουθήστε αυτό το μικρό μυστικό και θα μας ευγνωμονείτε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share