Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μόλις 5 υλικά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

20 Ιουνίου 2020 16:55
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μόλις 5 υλικά

Γρήγορο, πανεύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα με λίγα υλικά. Μια πολύ απλή συνταγή για ένα δροσερό πεντανόστιμο απλό γλυκάκι. Σε περίπτωση, όμως, που έχετε δοκιμάσει αυτή τη συνταγή, δείτε εδώ το λαχταριστό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα!

Υλικά

Για τη βάση:

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού μπισκότα κανέλας (ή digestive) θρυμματισμένα στο multi

Για τη γέμιση:

  • 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (36 %)
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
  • 2-3 κ.σ. λικέρ της αρέσκεια σας (προαιρετικά)
  • θρυμματισμένα μπισκότα, ή τρούφα σοκολάτας, ή σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση:

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και λιώνουμε το βούτυρο. Τα αναμιγνύουμε ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Στρώνουμε το μείγμα καλά και ισομερώς στη βάση, ενός στρογγυλού τσέρκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα, ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη γέμιση:

  • Σε ένα πυρίμαχο μπολ τοποθετούμε τα σπασμένα τα κομμάτια κουβερτούρας. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση τη ρίχνουμε στο μπολ με τα κομματάκια κουβερτούρας.
  • Προσθέτουμε (προαιρετικά) και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 5-8 λ να σταθεί.
  • Μόλις μισοκρυώσει το στρώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά.
  • Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα - Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Πρόκειται για μια τούρτα καραμέλα που σίγουρα θα σας αρέσει, καθώς το ζαχαρούχο γάλα που έχει μέσα είναι τρομερό. Η εκτέλεση της συνταγής είναι εύκολη αλλά και γρήγορη. Σε περίπτωση όμως, που δε σας αρέσει η καραμέλα, δείτε εδώ ένα άλλο παγωμένο γλυκό.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ. κακάο
  • Για το σιρόπι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 βανίλια
  • χυμό 1/2 λεμονιού

Για την καραμέλα

  • 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής καραμέλα(86γρ.)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο (χρειαζόμαστε το μισό)

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε τα παντεσπάνια
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει πριν με το μπέικιν και το κακάο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 24 εκ.,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το χωρίζουμε με ένα καλό μαχαίρι προσεκτικά σε 3 δίσκους.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα σε 3 ίδια ταψάκια, ώστε να μην χρειαστεί να κόψουμε το παντεσπάνι σε πάτους.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα.
  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος, το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
  • Προσθέτουμε 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο χτυπάμε λίγο ακόμα και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Συναρμολογούμε:

  • Σε ένα τσέρκι βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
  • Βάζουμε από πάνω κρέμα ,ξανά παντεσπάνι,σιρόπι, κρέμα,και ξανά άλλη μια φορά το ίδιο. Το σιρόπι θα το πάρει όλο και η κρέμα φτάνει για να γεμίσει μέσα και να να καλυφθεί και εξωτερικά.
  • Γαρνίρουμε με λιωμένη μερέντα και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
  • Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο όλη νύχτα και αφαιρούμε το τσέρκι.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share