Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

"Τσουπωτή" τυρόπιτα έτοιμη στο άψε σβήσε

Θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά

20 Ιουνίου 2020 16:18

Η τυρόπιτα είναι ένα κλασσικό και παραδοσιακό σνακ με άπειρες παραλλαγές τόσο σε φύλλο όσο και σε γέμιση. Όσες τυρόπιτες κι αν δοκιμάσουμε ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε μόνο μία. Γι' αυτό σήμερα το Athensmagazine σου φέρνει μια κλασσική,παραδοσιακή αλλά πεντανόστιμη συνταγή για τσουπωτή τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο! Κι επειδή ξέρουμε πως έχεις μια αδυναμία στις τυρόπιτες, δες εδώ την τέλεια τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο.

Υλικά:

  • 1/2 κιλό Φέτα
  • 2 φλυτζάνια Ανθότυρο
  • 2 Αυγά
  • 1 φλυτζάνι Γάλα
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλάκι Δυόσμος
  • 1 κουτί Φύλλα για πίτες
  • 1 κουταλάκι Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί!
  • Λαδώνουμε καλά το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα καλά!
  • Απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα φύλλα!
  • Στρίβουμε τις άκρες και κόβουμε τη πίτα σε κομμάτια.
  • Πασπαλίζουμε το σουσάμι και λίγο δυόσμο.
  • Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά και απολαμβάνουμε!

Πηγή: olakatsarola.gr

Εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για τυρόπιτα, μετά τους νόστιμους λουκουμάδες που σας παρουσιάσαμε νωρίτερα.

Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια αφράτη και γευστικότατη τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, για να την απολαύσετε ως πρωϊνό ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας με ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. τυρί φέτα
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο ή 1 1/2 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πως να εκτελέσετε την συνταγή;

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι σε πυκνό σουρωτήρι να στραγγίξουν τα πολλά υγρά για 10 λ. Λυώνουμε τη φέτα με πιρούνι, προσέχοντας να μη μείνουν πολύ μεγάλα κομμάτια. Κρατάμε 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος και χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο να αφρατέψει.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, λίγο-λίγο, αναδεύοντας με σπάτουλα. Όταν ενσωματωθεί όλο το αλεύρι προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο ή το δυόσμο και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα. (Αν η φέτα σας δεν είναι αλμυρή μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι).

Το αδειάζουμε σε στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ βουτυρωμένο. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγο φρέσκο βούτυρο σε φλυδίτσες και ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share