Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το κόλπο με τα αυγά και το κρύο τηγάνι που μέχρι σήμερα αγνοούσατε

Δεν είχαμε ιδέα!

20 Ιουνίου 2020 15:57
Το κόλπο με τα αυγά και το κρύο τηγάνι που μέχρι σήμερα αγνοούσατε

Τα τηγανητά αυγά είναι ένα πιάτο αγαπημένο μικρών και μεγάλων, είναι έτοιμο στο λεπτό και είναι η πιο σωτήρια λύση όταν δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις. Τι λάθος μπορεί να κάνεις σε ένα φαγητό που χρειάζεται το πολύ πέντε λεπτά για να ετοιμαστεί; Κι όμως, ακόμη και σε αυτό μπορείς να κάνεις λάθος. Ωστόσο, λάθος σχετικά με τα αυγά μπορούμε να κάνουμε ακόμη και στην αποθήκευσή τους, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να τα βάζετε στη θήκη του ψυγείου.

Όλοι έχουμε συνηθίσει να ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι να περιμένουμε να κάψει και μετά να ρίχνουμε τα αυγά μας. Λάθος! Το τηγάνι θα πρέπει να είναι κρύο και το αυγό να σπάσει πολύ κοντά στην επιφάνεια του για να αποφευχθεί το σπάσιμο του κρόκου. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλετε να φάτε ένα πλούσιο English breakfast με τηγανητά αυγά ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε.

Αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με ασπράδια αυγού - Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Όλοι μας αγαπάμε τα γλυκά και αν μπορούσαμε θα τα τρώγαμε σε καθημερινή βάση αλλά ας υπάρχει καλύτερα ένα μέτρο. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν μπορούσαμε με ένα απλό κόλπο να αφαιρέσουμε μερικές θερμίδες από τα αγαπημένα μας γλύκα; Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, ναι, γίνεται, και δεν εννοούμε την αντικατάσταση της ζάχαρης.

Στην προκειμένη δεν θα αναφερθούμε σε ζάχαρη αλλά σε λιπαρά, κι όταν λέμε λιπαρά δεν γίνεται το μυαλό μας να μην πάει στην κρέμα γάλατος. Πώς μπορούμε όμως να την αντικαταστήσουμε για να αποφύγουμε αυτά τα λιπαρά; Σας έχουμε τη λύση και αυτή βρίσκεται στα αυγά. Πριν βιαστείτε όμως να επισκεφθείτε το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ ή μανάβικο για να προμηθευτείτε αυγά, ρίξτε εδώ μια ματιά για να γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα σε λευκά και καφέ αυγά.

Κοιτάξτε λοιπόν πόσο απλό είναι. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φτιάξετε ένα γλυκό και στη συνταγή περιλαμβάνεται κρέμα γάλακτος, αντικαταστήστε το 1/3 της ποσότητας με τα ασπράδια ενός αυγού χτυπημένα σε μαρέγκα. Κατά αυτόν τον τρόπο ο όγκος του γλυκού θα παραμείνει ενώ οι θερμίδες του θα μειωθούν τουλάχιστον στο μισό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share