Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το απίστευτο κόλπο για να έχετε την τέλεια μακαρονάδα έτοιμη σε ένα λεπτό

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

19 Ιουνίου 2020 23:20
Το απίστευτο κόλπο για να έχετε την τέλεια μακαρονάδα έτοιμη σε ένα λεπτό

Κι όμως υπάρχει ένα φανταστικό κόλπο που μπορείτε να έχετε έτοιμα, βρασμένα τα μακαρόνια σας σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Υπάρχει και εμείς είμαστε εδώ για να σας την μεταφέρουμε. Ωστόσο πριν αρχίσουμε,ξέρατε τον λόγο που η κουτάλα των μακαρονιών έχει τρύπα στη μέση;

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να στέκεστε για 8-11 λεπτά πάνω από το ζεστό μάτι της κουζίνας προκειμένου να ετοιμάσετε μια μακαρονάδα της τελευταίας στιγμής. Δείτε πώς μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία και να τα έχετε όλα έτοιμα σε 1 λεπτό.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό και να ρίξετε μέσα τα μακαρόνια σας. Αφήστε τα εκεί για 1 ώρα ενώ ξεκουράζεστε, χαλαρώνετε, γυμνάζεστε (είναι μια καλή ευκαιρία να γυμναστείτε πριν το φαγητό) ή κάνετε ένα ζεστό ντους.

Βάζοντας τα μακαρόνια σας να μουλιάσουν για 1 ώρα σε κρύο νερό, μετά θα χρειαστούν βράσιμο μόνο 1 λεπτό. Έτσι θα κάνετε και οικονομία στο ρεύμα.

Όταν είστε έτοιμοι για το δείπνο, απλά βάλτε νερό και αλάτι σε μια κατσαρόλα να βράσει και ρίξτε μέσα τα μακαρόνια σας. Αφήστε τα για ένα λεπτό και είναι πανέτοιμα.

Ενυδατώνοντας τα μακαρόνια σας από πριν τα βοηθάτε να γίνουν πολύ πιο γρήγορα όταν έρθει η ώρα του μαγειρέματος. Όσο από γεύση… είναι ακριβώς η ίδια!

Μακαρόνια μαγειρέμενα στον φούρνο μικροκυμάτων - Έτοιμα στο λεπτό

Βαριέστε να περιμένετε τα μακαρόνια να βράσετε και θέλετε να είναι έτοιμα μέσα σε χρόνο ρεκόρ; Σας έχουμε την λύση, αφού ο φούρνος μικροκυμάτων θα αποδειχτεί σωτήριος. Όχι μόνο μπορείτε να τα ζεστάνετε, αλλά και να μαγειρέψετε.

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ πιάτο βάλε (για 1 άτομο) μισό φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι (ωμό), μισό φλιτζάνι νερό, μισό κουταλάκι αλάτι, ¼ φλιτζανιού γάλα, 3-4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα (ή όποιο τυρί σου αρέσει)
  • Ανακάτεψέ τα καλά και βάλε το πιάτο στον φούρνο μικροκυμμάτων για 30 δευτερόλεπτα
  • Ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 1-1.5 λεπτό, όμως κάθε 30-50 δευτερόλεπτα θα πρέπει να το ανακατεύεις και να το ελέγχεις μήπως είναι έτοιμο νωρίτερα.
  • Εάν το θες πιο κρεμώδες, βάλε κι άλλο γάλα!Πειραματίσου επίσης με σάλτσα ντομάτας, κρεμμύδια και ό,τι άλλο συνήθως τρως με τα μακαρόνια σου!

Καλή όρεξη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share