Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πετάει παγωμένα κεφτεδάκια μέσα σε ηλεκτρική γάστρα και άλλα 2 υλικά - Δοκιμάστε το

Η καλύτερη συνταγή

19 Ιουνίου 2020 12:50
Πετάει παγωμένα κεφτεδάκια μέσα σε ηλεκτρική γάστρα και άλλα 2 υλικά - Δοκιμάστε το

Η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια και μπιφτέκια που έχετε δει. Μπορεί αρχικά να σας φανεί περίεργη, αλλά θα την κάνετε συνέχεια από εδώ και πέρα.

Σε ένα παραδοσιακά αλμυρό πιάτο προσθέστε κάτι γλυκό- π.χ. σταφίδες σε ρολό – μπορεί να είναι κάτι απροσδόκητο που μετατρέπει ένα συμβατικό γεύμα σε πανδαισία γεύσεων. Και να μην ξεχνάτε το κόλπο για τα πιο λαχταριστά μπιφτέκια, και ενδεχομένως κεφτεδάκια, που μπορείς να το εφαρμόσεις σε πολλές συνταγές! Προσθέστε ένα συστατικό που έχω ήδη στο σπίτι, όπως η καστανή ζάχαρη ή η σοκολάτα.

Μία ευχάριστη συνταγή για πάρτυ είναι αυτά τα λαχταριστά κεφτεδάκια, και μπορείτε να δείτε εδώ και το μυστικό της γιαγιάς για να γίνουν πιο αφράτα. Δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά είναι απίστευτα εύκολο να γίνουν – και επιπλέον να αξιοποιηθεί κάτι που πάντα έχετε στο σπίτι: ζελέ σταφυλιού!

Συστατικά:

  • 1 Σακούλα κατεψυγμένα, πλήρως ψημένα κεφτεδάκια (περίπου 50 τεμάχια)
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 2 φλιτζάνια ζελέ σταφυλιού

Οδηγίες:

  • Προσθέστε τους κεφτέδες, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, και το ζελέ σε μια χύτρα ταχύτητας.
  • Μαγειρέψτε σε μεγάλη φωτιά για τρεις ώρες.
  • Περάστε τα κεφτεδάκια σε σουβλάκι.
  • Απολαύστε το!

Τηγανιτά παραδοσιακά κεφτεδάκια - Η συνταγή της γιαγιάς

Θέλετε να φτιάξετε τα αυθεντικά τηγανιτά κεφτεδάκια της γιαγιάς; Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την απόλυτη, εύκολη και γρήγορη συνταγή για αφράτους κεφτέδες. Σε περίπτωση όμως, που δε θέλετε να τρώτε τηγανιτά, δείτε εδώ μια συνταγή για κεφτέδες στο φούρνο.

Υλικά συνταγής

  • 800 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό φρέσκο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού μπαχάρι
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ψωμί, ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και τ’ αφήνουμε να φουσκώσει.
  • Μετά από λίγο, το στύβουμε καλά ανάμεσα στις παλάμες μας και το τρίβουμε με τα χέρια.
  • Σ’ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γάλα και τ’ ανακατεύουμε καλά.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μαλακώσουν, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια να γίνουν τέλεια.
  • Έπειτα παίρνουμε κιμά με τα χέρια μας και τον πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, μέσα στις παλάμες μας.
  • Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι, (βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε πλευρά.
  • Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share