Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μήπως τόσο καιρό κόβετε λάθος το κρέας σας;

Δώστε βάση!

18 Ιουνίου 2020 14:40
Μήπως τόσο καιρό κόβετε λάθος το κρέας σας;

Το κρέας και δη το κόκκινο κρέας είναι η μεγαλύτερη πηγή πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας και θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή αλλά και πάλι με μέτρο. Κι όμως σε ένα υλικό σαν αυτό που έχει πάμπολλους απλούστατους τρόπους μαγειρέματος μπορεί να κάνουμε και λάθη, τρανό παράδειγμα ότι το ξεπλένουμε πριν το μαγειρέψουμε, δείτε εδώ για ποιο λόγο μια τέτοια κίνηση είναι λάθος.

Ένα από τα μεγαλύτερα όμως λάθη μας αφορά στην κατανάλωση του και συγκεκριμένα στο κόψιμο του. Την επόμενη φορά που θα έχετε μπροστά σας μια καλοψημένη μπριζόλα ή ένα φιλέτο κόψτε το κατά μήκος των ινών. Έτσι, δεν θα διαλυθεί και οι φέτες θα έχουν τέλειο σχήμα.

Το κόλπο για να ξεπαγώσετε το κρέας σας σε χρόνο μηδέν

Όλοι μας έχουμε αποθηκευμένο κρέας στην κατάψυξη μας μιας και κανείς μας δεν συνηθίζει να επισκέπτεται το κρεοπωλείο για μικρές ποσότητες κρέατος ανάλογα με το τι θέλει να μαγειρέψει. Τι γίνεται όμως με την απόψυξη; Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάμε να το βγάλουμε από την κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ με αποτέλεσμα να κάνουμε το μοιραίο λάθος να το μαγειρεύουμε απευθείας παγωμένο (δείτε εδώ γιατί κάτι τέτοιο είναι λάθος). Οι μεγαλύτεροι σεφ όμως επειδή ξέρουν τις "αδυναμίες" και τα λάθη που μπορεί να κάνουμε στις πρώτες ύλες μας παρουσιάζουν το κορυφαίο κόλπο για να ξεπαγώσουμε το κρέας μας σε χρόνο... μηδέν!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό και μερικά διάφανα σακουλάκια που κλείνουν.

Πρώτα ζεσταίνετε το νερό μέχρι να φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου (140 Φαρενάιτ όπως βλέπετε στο βίντεο). Προσοχή! Μην βάλετε απευθείας ζεστό νερό από τη βρύση. Αφού ζεσταθεί το νερό, σβήνετε το μάτι και τοποθετείτε τα κλειστά σακουλάκια μέσα στην κατσαρόλα.

Με τον τρόπο αυτό, το κρέας θα ξεπαγώσει γρήγορα χωρίς να εξαπλωθούν μικροοργανισμοί. Το κρέας θα έχει ξεπαγώσει το πολύ σε 15 λεπτά. Μην αφήσετε το κρέας μέσα στο νερό για περισσότερο από 45 λεπτά.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share