Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Φτιάξτε τις τέλειες τηγανητές πατάτες με μια κουταλιά αλεύρι

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

17 Ιουνίου 2020 09:01
Φτιάξτε τις τέλειες τηγανητές πατάτες με μια κουταλιά αλεύρι
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Όλοι αγαπούν τις τηγανητές πατάτες και όχι άδικα μιας και είναι από τα πιο γευστικά συνοδευτικά για όλα μας τα γεύματα. Δεν θα ήταν υπέροχο όμως αν μπορούσαμε να απογειώσουμε τη γεύση τους και να τις κάνουμε ακόμη πιο τραγανές; Μυστικά υπάρχουν πολλά για τις τέλειες πατάτες και είναι όλα τους αποτελεσματικά, για παράδειγμα, δείτε τι θα συμβεί εάν πριν τηγανίσετε τις πατάτες σας τις βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Μπορείτε να απολαύσετε τις τέλειες τηγανητές πατάτες χωρίς τύψεις καθώς δεν θα έχουν σχεδόν καθόλου θερμίδες και καθόλου λάδι. Ποιο είναι όμως το μυστικό που θα σας λύσει τα χέρια; Κόψτε τις πατάτες σας και περάστε τες από αλεύρι. Το μόνο που έχετε να κάνετε στη συνέχεια είναι να τις απλώσετε σε ένα ταψί και να τις ψήσετε στο φούρνο.

πατάτες τηγανητές

Να είστε σίγουροι πως όλοι θα νομίζουν ότι τις έχετε τηγανίσει σε επαγγελματική φριτέζα. Δοκιμάστε το και μετά θα μπορείτε να τρώτε άφοβα τηγανητές πατάτες χωρίς να ανησυχείτε για τις θερμίδες και τα λιπαρά.

Μαγειρεύοντας σε αυτό το λάδι θα πετύχετε τις τέλειες τηγανητές πατάτες

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για κάθε γεύμα και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Ακόμη όμως κι ένα τόσο απλό πιάτο, έχει κάποια μυστικά, αρκετά από αυτά μάλιστα μέχρι πρότινος αγνοούσαμε, για παράδειγμα, δείτε εδώ πώς θα τηγανίσετε πατάτες χωρίς σταγόνα λάδι.

Ένα ακόμη κόλπο θα σας παρουσιάσουμε και σήμερα για να κάνετε τις πατάτες σας έξτρα τραγανές και ακόμη γευστικότερες. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πάψετε να τηγανίζετε τις πατάτες σας σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο και να υιοθετήσετε τη χρήση του φυστικέλαιου.

πατάτες τηγανητές

Κι αυτό γιατί πρόκειται για ένα λάδι ιδιαίτερα ελαφρύ που δεν θα βαρύνεις τις πατάτες σας, δεν θα τις αφήσει να "ποτίσουν" λάδι και θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν αυτή την crispy αίσθηση στο εξωτερικό τους.

Το μυστικό για τηγανητές πατάτες χωρίς πολλές θερμίδες

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες. Είναι ένα συνοδευτικό που πάει με όλα τα πιάτα αλλά δυστυχώς έχουν πολλές θερμίδες, οι οποίες αυξάνονται κατακόρυφα όταν στην εξίσωση μπει η κέτσαπ, η μαγιονέζα, το μπέικον, το λιωμένο τσένταρ και τριμμένο τυρί.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να μειώσεις όσο μπορείς τις θερμίδες σε αυτό το φαγητό; Να αλλάξεις τον τρόπο που τις μαγειρεύεις και να προσθέσεις ένα μικρό βήμα πριν τις ρίξεις στο τηγάνι. Προσέξτε όμως μην κάνετε αυτό το λάθος στο τηγάνισμα, που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Αφού λοιπόν κόψεις τις πατάτες σου, ρίξτε τες σε βραστό νερό για 3- 4 λεπτά, στράγγιξε τες καλά και στη συνέχεια τηγάνισέ τες σε καυτό λάδι για 5-6 λεπτά, χωρίς να τις ανακατεύεις συνέχεια και σπάσουν. Αυτή η διαδικασία θα μειώσει σημαντικά το λάδι που τραβάει η πατάτα, plus θα γίνει πολύ πιο μαλακή μέσα και πιο τραγανή έξω.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share