Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μαρινάρετε το κρέας σας σε γυάλινο μπολ; Σταματήστε το αμέσως!

Προσοχή!

16 Ιουνίου 2020 16:33
Μαρινάρετε το κρέας σας σε γυάλινο μπολ; Σταματήστε το αμέσως!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα Κυριακάτικα μπάρμπεκιου στο σπίτι είναι μια υπέροχη ιδέα. Το ψητό κρέας όλοι το αγαπούν και με τους κατάλληλους συνδυασμούς μπορείς να απογειώσεις το γεύμα σου. Πολλά όμως είναι και τα λάθη που μερικές φορές κάνουμε σχετικά με το κρέας, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ξεπλένετε το κρέας σας πριν το μαγειρέψετε.

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις το κρέας σου ακόμα πιο ζουμερό και γευστικό είναι να το μαρινάρεις με υλικά που θα του προσθέσουν μια εξαιρετική γεύση. Ωστόσο, η πιο συνηθισμένη κίνηση μας είναι να το τοποθετούμε σε κάποιο μπολ με τη μαρινάδα του και να το αφήνουμε εκεί για να "ποτίσει" με τα αρωματικά του. Κι όμως, αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος.

Πρέπει να μαρινάρετε το κρέας σε πλαστική σακούλα ή δοχείο μέσα στο ψυγείο. Το να αφήσετε έξω το κρέας θα το εκθέσει σε επικίνδυνα βακτήρια. Επίσης, να σιγουρέψετε πως πετάξατε την μαρινάδα αφού τελειώσετε.

Τρώτε το κρέας σας αμέσως μόλις βγει απ' το φούρνο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Το κρέας και δη το κόκκινο κρέας είναι η μεγαλύτερη πηγή πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας και θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή αλλά και πάλι με μέτρο. Κι όμως σε ένα υλικό σαν αυτό που έχει πάμπολλους απλούστατους τρόπους μαγειρέματος μπορεί να κάνουμε και λάθη, τρανό παράδειγμα ότι το ξεπλένουμε πριν το μαγειρέψουμε, δείτε εδώ για ποιο λόγο μια τέτοια κίνηση είναι λάθος.

Ένα ακόμη από τα βασικότερα λάθη σχετικά με το κρέας είναι η... ανυπομονησία. Τι σημαίνει αυτό; Δεν αφήνετε το κρέας να "ξεκουραστεί" και βιάζεστε να το φάτε μόλις βγει απ το φούρνο. Δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν έχετε μόλις βγάλει το λαχταριστό κρέας από τον φούρνο και πεινάτε, αλλά αν το κόψετε κατευθείαν είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε.

Αν το κόψετε πριν «ξεκουραστεί» θα χάσει όλα του τα υγρά, με αποτέλεσμα το πιάτο σας να στεγνώσει. Αν το κομμάτι κρέας που έχετε μπροστά σας είναι μικρό, αφήστε το για 5 λεπτά, ενώ αν είναι μεγαλύτερο, 20 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, τα υγρά του κρέατος θα συσσωρευτούν στο κέντρο, αφήνοντάς το ζουμερό.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share