Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα μυστικά που θα απογειώσουν τα σκράμπλ αυγά σας

Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε!

15 Ιουνίου 2020 11:20
Τα μυστικά που θα απογειώσουν τα σκράμπλ αυγά σας

Τα αυγά είναι ένα τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί σε πάρα πολλές μορφές και παραμένει πάντα ιδιαίτερα θρεπτικό χαρίζοντας μας ενέργεια λόγω της πρωτεΐνης αλλά και των βιταμινών του. Για κάθε είδους αυγό υπάρχουν μυστικά που θα σε βοηθήσουν να απογειώσεις τη γεύση τους αλλά και να σε γλιτώσουν από τυχόν ατυχίες, δείτε εδώ το μυστικό για να μην σπάνε τα αυγά σας όταν βράζουν.

Τα αυγά σκραμπλ τα τελευταία χρόνια έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας καθώς αποτελούν το ιδανικό πρωινό ή brunch, σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε τα μυστικά που θα απογειώσουν τη γεύση τους και παράλληλα θα σας βοηθήσουν στην παρασκευή τους.

Λιώστε το βούτυρο

Χρησιμοποιήστε βούτυρο χωρίς αλάτι και ζεστάνετε το σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να λιώσει. Προσέξτε το βούτυρο σας να είναι ζεστό, αλλά να μην καίει κι αν δείτε φουσκάλες, σημαίνει ότι είναι έτοιμο για τα αβγά σας.

Σπάστε τα αβγά μέσα στο τηγάνι

Σπάστε 2 ή όσα αβγά θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατευθείαν μέσα στο τηγάνι, χωρίς να τα χτυπήσετε πρώτα. Πασπαλίστε τους λίγο αλάτι.

Περιμένετε πριν τα χτυπήσετε

Το μυστικό εδώ είναι να μην αγγίξετε τα αβγά σας, μέχρι να δείτε τα ασπράδια σας να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Μόλις γίνει αυτό, πάρτε μια ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες σπάτουλα και ανακατέψτε απαλά τα ασπράδια, δημιουργώντας μικρές μάζες, όπως στα κλασικά σκραμπλ αβγά.

Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και σπάστε τους κρόκους

Όταν τα ασπράδια είναι περίπου, αλλά όχι εντελώς έτοιμα, βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Έπειτα χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα για να σπάσετε τους κρόκους και να τους «διπλώσετε» μαλακά μέσα στα χτυπημένα ασπράδια. Η θερμοκρασία που έχει αναπτυχθεί από πριν συνεχίζεται και αρκεί για να μαγειρέψετε τους κρόκους, χωρίς να χάσετε τη μαλακιά, υφή τους, αφήνοντας τα ασπράδια αφράτα.

Βάλτε τα στο πιάτο

Μόλις ολοκληρώσετε της διαδικασία κι αφού τα υλικά σας έχουν «δέσει» μεταφέρετε το αποτέλεσμα σε ένα πιάτο. Τα αβγά θα πρέπει να είναι ελαφρώς χτυπημένα και αφράτα.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share