Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζετε ελαιόλαδο στη φόρμα του κέικ σας; Σταματήστε το αμέσως!

Προσοχή!

15 Ιουνίου 2020 11:02
Βάζετε ελαιόλαδο στη φόρμα του κέικ σας; Σταματήστε το αμέσως!

Όλες οι συνταγές για κέικ συνιστούν πριν ρίξετε το μείγμα στη φόρμα να βάλετε ελαιόλαδο και αλεύρι ούτως ώστε το γλύκισμα σας να μην κολλήσει στα τοιχώματα της φόρμας και να ξεφορμάρεται πιο εύκολα. Γιατί όμως είναι λάθος η χρήση ελαιολάδου σε αυτή την περίπτωση και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί βούτυρο; Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που "κακομεταχειριζόμαστε" το ελαιόλαδο, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να το αποθηκεύετε κοντά σε παράθυρο.

Ακόμη κι αν έχετε αντικαταστήσει το βούτυρο στο κέικ σας με ελαιόλαδο για να το κάνετε πιο ελαφρύ είναι προτιμότερο για το "βουτύρωμα" του να παραμείνετε πιστοί στην ορολογία και να χρησιμοποιήσετε βούτυρο. Ο λόγος;

Το ελαιόλαδο συνήθως γευστικά είναι πιο βαρύ και προσθέτει μια λιπαρότητα στα γλυκά μας. Ένας ακόμη λόγος είναι πως σε συνδυασμό με το αλεύρι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθεί μια "πάστα" η οποία θα μείνει πάνω στο κέικ και θα δημιουργήσει μια κρούστα με όχι και τόσο ευχάριστη γεύση.

Διατηρήστε λοιπόν το παραδοσιακό βουτύρωμα κι ας πάρετε λίγες θερμίδες παραπάνω, τουλάχιστον θα έχετε ένα γευστικότατο κέικ.

Βάλτε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο στο κέικ σας και χαρίστε κάτι μοναδικό στον οργανισμό σας

Τα κέικ είναι ένα γλύκισμα ιδανικό για να συνοδεύσεις τον πρωινό καφέ σου, για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο ή για σνακ. Μπορεί να μην ανήκει στην κατηγορία των παχυντικών γλυκών μιας και δεν περιέχει πολλά γλυκαντικά αλλά δεν θα ήταν ακόμη καλύτερο αν μπορούσαμε να το κάνουμε ακόμη πιο υγιεινό;

Όλοι ξέρουμε πως το βούτυρο είναι ένα υλικό που πρέπει μην χρησιμοποιείται συχνά καθώς προκαλεί καρδιαγγειακά προβλήματα και το σύνηθες είναι να προκαλεί φράξιμο των αρτηριών. Κάντε λοιπόν ένα δώρο στον οργανισμό σας και σταματήστε να το χρησιμοποιείτε αντικαθιστώντας το με ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο είναι ένα υλικό που στη χώρα μας θα βρεις άφθονο και είναι πραγματικά θαυματουργό σε θέματα υγείας, δείτε εδώ ποιες ασθένειες μπορεί να θεραπεύσει. Εκτός αυτού όμως, έχει και μια πιο ιδιαίτερη γεύση που θα κάνει το κέικ σας λίγο πιο... μεσογειακό και παράλληλα θα του δώσει την απαραίτητη υγρασία. Απομακρύνετε λοιπόν από τη διατροφή σας το βούτυρο και αντικαταστήστε το με αγνό ελαιόλαδο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share