Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συνταγή της γιαγιάς για αφράτα κεφτεδάκια φούρνου - Καλύτερα και από τηγανιτά

Δοκιμάστε τη!

12 Ιουνίου 2020 15:59
Συνταγή της γιαγιάς για αφράτα κεφτεδάκια φούρνου - Καλύτερα και από τηγανιτά

Αν θέλετε να μάθετε τα μυστικά της γιαγιάς για μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για τα απόλυτα κεφτεδάκια φούρνου σας τα βρήκαμε!

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και φτιάξτε το αγαπημένο σας φαγητό και μαγέψτε τους καλεσμένους σας. Αν από την άλλη θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο βαρύ, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια με φέτα.

Κεφτεδάκια φούρνου – Εύκολη συνταγή:

Υλικά συνταγής

  • 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
  • 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
  • 1 μικρή ντομάτα (ή μισή μέτρια) λιωμένη στο μπλέντερ
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
  • 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
  • Ζυμώνουμε για πέντε λεπτά έως ότου ομογενοποιηθεί, το μείγμα.
  • Το ζύμωμα κάνει περισσότερο αφράτο, τον κιμά.
  • Τοποθετούμε με μεμβράνη το μπολ για τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο.
  • Ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
  • Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια δίπλα – δίπλα.
  • Ψήνουμε, τα κεφτεδάκια, στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου εικοσιπέντε με τριάντα λεπτά.

Συμβουλές

  • Βάζουμε τη βρώμη σε νιφάδες μέσα στον κιμά, αλλά δεν την αλέθουμε να γίνει σκόνη. Μπαίνει με σκοπό να αφατέψουν, τα κεφτεδάκια.
  • Μπορούμε να τρίψουμε στον τρίφτη ή να λιώσουμε, τη ντομάτα μας, στο μούλτι. Βοηθά στο να αφρατέψει ο κιμάς.

Βάζετε πάπρικα στα μπιφτέκια σας; Σταματήστε το αμέσως!

Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ζυμώνετε τα μπιφτέκια σας με λευκό ψωμί.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από τα συνηθισμένα μπαχαρικά όπως αλάτι, πιπέρι ή ρίγανη να προσθέτουν και πάπρικα. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;

Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μπαχαρικά κανονικά χρησιμοποιούνται στους κεφτέδες, μια "παραλλαγή" των μπιφτεκιών σε μια πιο... βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο... λάδι!

Ένας ακόμη λόγος είναι πως η πάπρικα μπορεί να δώσει μια πικρή γεύση στα μπιφτέκια σας εάν προστεθεί σε μεγάλη ποσότητα κάτι το οποίο σίγουρα δεν θέλετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share