Αραιώνουμε το λικέρ με μια 1 κ.σ. νερό και βουτάμε τα μπισκότα μέσα για λίγο και μετά τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ παραλληλόγραμμο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα με το φρουτοποτό βύσσινο και τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και το αφήνουμε να κρυώσει
Όταν αρχίζει και πήζει το ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω στην κρέμα και μετά ρίχνουμε και τα κεράσια.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο να παγώσει κατά προτίμηση ένα βράδυ και την άλλη σερβίρουμε
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα - Εύκολη και γρήγορη συνταγή
Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Πρόκειται για μια τούρτα καραμέλα που σίγουρα θα σας αρέσει, καθώς το ζαχαρούχο γάλα που έχει μέσα είναι τρομερό. Η εκτέλεση της συνταγής είναι εύκολη αλλά και γρήγορη. Σε περίπτωση όμως, που δε σας αρέσει η καραμέλα, δείτε εδώ ένα άλλο παγωμένο γλυκό.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει πριν με το μπέικιν και το κακάο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 24 εκ.,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το χωρίζουμε με ένα καλό μαχαίρι προσεκτικά σε 3 δίσκους.
Εναλλακτικά μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα σε 3 ίδια ταψάκια, ώστε να μην χρειαστεί να κόψουμε το παντεσπάνι σε πάτους.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος, το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο χτυπάμε λίγο ακόμα και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Συναρμολογούμε:
Σε ένα τσέρκι βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
Βάζουμε από πάνω κρέμα ,ξανά παντεσπάνι,σιρόπι, κρέμα,και ξανά άλλη μια φορά το ίδιο. Το σιρόπι θα το πάρει όλο και η κρέμα φτάνει για να γεμίσει μέσα και να να καλυφθεί και εξωτερικά.
Γαρνίρουμε με λιωμένη μερέντα και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο όλη νύχτα και αφαιρούμε το τσέρκι.