Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φτιάξτε το "παγωτό" ψωμί με μόνο 2 υλικά - Έτοιμο σε 30 μόλις λεπτά

Θα το λατρέψουν τα παιδιά

11 Ιουνίου 2020 11:21
Φτιάξτε το

Το παγωτό ψωμί σας ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά είναι το πιο νόστιμο που θα φτιάξετε. Θα το κάνετε συνέχεια αφού είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά.

Το ψωμί, ειδικά το λευκό είναι σημαντικό για την υγεία, και αν το βγάλετε από την διατροφή σας πολλά μπορούν να συμβούν, όπως θα δείτε εδώ. Αλλά μπορείτε να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας με διάφορες παραλλαγές.

Παγωτό ψωμί

Το μόνο που χρειάζεστε είναι 2 φλιτζάνια μαλακό παγωτό βανίλια. Απλά αφήστε το έξω για λίγο ή βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα για να μαλακώσει. Το δεύτερο συστατικό; Ένα κύπελλο και ένα μισό αλεύρι που φουσκώνει. Αυτό ήταν!

Τώρα αυτό μπορείτε να το τροποποιήσετε όπως μπορείτε και να προσθέσετε το δικό σας αγαπημένο φρούτο στο μείγμα, όπως τα βατόμουρα. Διαφορετικά, μόλις βάλετε αυτά τα δύο συστατικά, τα βάζετε σε ένα λαδωμένο ταψί, ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά και εκεί γίνεται κάτι το μοναδικό..το πιο τέλειο ψωμί που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Μην πετάξετε ποτέ ξανά το μπαγιάτικο ψωμί: Δείτε που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται μπορείτε να κάνετε πολλά με το μπαγιάτικο ψωμί σας. Πάρτε μια γεύση από τις απλές χρήσεις που σας προτείνουμε και δεν θα πετάξετε ποτέ ξανά ψωμί, όπως σας προτείνουμε να μην βουτάτε ποτέ το ψωμί σας μέσα στο λάδι.

Βάλτε το στην κατάψυξη Καταρχάς, ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκο το ψωμί σας είναι να βάλετε στην κατάψυξη αυτό που σας περίσσεψε. Έτσι, όποτε θέλετε να φάτε ψωμί, θα το βγάζετε και θα το ζεσταίνετε για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Με αυτό τον τρόπο θα το απολαμβάνετε και πάλι λες και μόλις το φέρατε από τον φούρνο.

Μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα κρουτόν για τις σαλάτες σας.


Φτιάξτε παξιμάδια Κόψτε το ψωμί σας σε μέτριες φέτες και ψήστε τις για 40 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου. Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε προηγούμενως τα παξιμάδια σας πασπαλίζοντάς τα με μυρωδικά της επιλογής σας (κανέλα, θυμάρι, βασιλικό).

Κριτσίνια: Ένας υπέροχος τρόπος για να φτιάξετε κριτσίνια είναι να πάρετε το ψωμί σας όπως είναι και να το κόψετε σε λεπτά κάθετα στικς. Ψήστε τα στο φούρνο για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά και μόλις ξεροψηθούν σερβίρετέ τα με διάφορα ντιπ σαν σνακ ή σαν συνοδευτικό για μπύρα.



Τα παξιμάδια είναι ένα από τα πολύ εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το μπαγιάτικο ψωμί σας.

Τριμμένη φρυγανιά: Κόψτε σε μικρές φέτες το ψωμί σας και βάλτε τις στο φούρνο για 30 λεπτά στους 100 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα βάλτε τις φέτες στο multi μέχρι να τριφτούν εντελώς. Βάλτε και πάλι τα τρίμματα στο φούρνο για 20 λεπτά στους 120 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε τα πάλι στο μούλτι και χτυπήστε τα ξανά. Η σούπερ υγιεινή φρυγανιά σας είναι έτοιμη.

Κεφτέδες και μπιφτέκια Ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την ψίχα του μπαγιάτικου ψωμιού είναι να την πάρετε και να την βάλετε στην κατάψυξη. Όταν έρθει η ώρα να φτιάξετε κεφτέδες ή μπιφτέκια μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε εκεί.



Πιτσάκια: Κόβωντας το ψωμί σε φέτες μπορείτε να του βάλετε λίγη κέτσαπ, τυρί, πιπεριές και ζαμπόν και να φτιάξετε τα πιο γρήγορα και εύκολα πιτσάκια. Ψήστε τα και είναι έτοιμα.

Με την ψίχα του ψωμιού σας μπορείτε να φτιάξετε κεφτέδες και μπιφτέκια.

Νόστιμο γλυκό Με το μπαγιάτικο ψωμί σας μπορείτε να φτιάξετε και ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό. Κόψτε το σε φέτες και ψήστε το στην τοστιέρα μέχρι να ξεροψηθεί. Περιχύστε με λίγο μέλι και πασπαλίστε με κανέλα. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share