Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Δροσερό γλυκό με ζαχαρούχο γάλα, γιαούρτι και άλλα 2 υλικά

Λαχταριστή συνταγή!

10 Ιουνίου 2020 11:18
Δροσερό γλυκό με ζαχαρούχο γάλα, γιαούρτι και άλλα 2 υλικά

Η ομάδα του Athensmagazine.gr βρήκε το πιο νόστιμο και παράλληλα δροσερό γλυκό, με γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το γιαούρτι, δείτε εδώ ένα γλυκό με σοκολάτα.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας
  • 500gr γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το γιαούρτι και το γάλα με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας 2 μπισκότα σε κάθε ποτήρι και προσθέτουμε 1 - 2 κουταλιές από τη λεμονάτη κρέμα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με στρώσεις από μπισκότα και κρέμα μέχρι να γεμίσουν τα ποτήρια.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει η κρέμα.

Εκμέκ της γιαγιάς πολίτικο εύκολο με φρυγανιές

Το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας προσφέρει ακόμα μια υπέροχη συνταγή για γλυκό, μετά το κέικ με τις τρύπες που σας ξετρέλανε.

Σήμερα σας έχουμε εκμέκ πολίτικο εύκολο με φρυγανιές! Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή.

Τα υλικά μας

  • 1 πακέτο Φρυγανιές μεγάλο

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • κανέλα
  • Κρέμα
  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 7-8 κουταλιές σούπας κρέμα αραβοσίτου
  • 4 αυγά

Γαρνίρισμα

  • Αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • 1 κουτί σαντιγί φυτική MORFAT CREAMY

Εκτέλεση

Στο ταψί τοποθετείτε τις φρυγανιές την μία δίπλα στην άλλη ώστε να καλυφθεί όλο και από πάνω κανέλα. Στην συνέχεια τοποθετούμε το σιρόπι με την ζάχαρη και τα δύο φλιτζάνια νερό αφού βράσουν για 10 λεπτά και περιχύνετε τις φρυγανιές ώστε να καλυφθούν καλά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Αδειάζουμε το γάλα μέσα σε κατσαρόλα και την ζεσταίνουμε. Κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι γάλα κρύο και διαλύουμε τις 7-8 κουταλιές άνθος αραβοσίτου ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα μόνο τους κρόκους και ανακατεύετε καλά. Επίσης χτυπάμε τα ασπράδια και ως τότε γίνει μαρέγκα το ενσωματώνουμε στην κρέμα με απαλές κινήσεις. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές.

Χτυπάτε την κρέμα σαντιγί και την απλώνετε πάνω από την κρέμα με προσοχή και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα καβουρδισμένα η ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.

Αφού τελειώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο.

Σημ. .Με ένα πιρουνάκι κάντε κύματα πάνω από την σαντιγί .

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share