Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζετε πάπρικα στα μπιφτέκια σας; Σταματήστε το αμέσως!

Δώστε βάση!

10 Ιουνίου 2020 11:07
Βάζετε πάπρικα στα μπιφτέκια σας; Σταματήστε το αμέσως!

Τα μπιφτέκια μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ζυμώνετε τα μπιφτέκια σας με λευκό ψωμί.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από τα συνηθισμένα μπαχαρικά όπως αλάτι, πιπέρι ή ρίγανη να προσθέτουν και πάπρικα. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;

Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μπαχαρικά κανονικά χρησιμοποιούνται στους κεφτέδες, μια "παραλλαγή" των μπιφτεκιών σε μια πιο... βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο... λάδι!

Ένας ακόμη λόγος είναι πως η πάπρικα μπορεί να δώσει μια πικρή γεύση στα μπιφτέκια σας εάν προστεθεί σε μεγάλη ποσότητα κάτι το οποίο σίγουρα δεν θέλετε.

Βάζετε σκόρδο στα μπιφτέκια σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα μπιφτέκια είναι ένα γεύμα που το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και έχουν άπειρες παραλλαγές και τρόπους ψησίματος. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές μπορεί να κάνουμε κάποιο λάθος κατά την παρασκευή τους, τρανό παράδειγμα πως πολλές φορές χρησιμοποιούμε φρυγανιά για το ζύμωμα τους, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Ένα ακόμη συχνό λάθος που κάνουμε και για τους περισσότερους είναι πλέον συνήθεια είναι η προσθήκη σκόρδου. Γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι λάθος; Γενικά έχουμε το κακό συνήθειο να μπλέκουμε μεταξύ τους συνταγές, για να τα ξεμπερδέψουμε λοιπόν.

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο απλά πιάτα γι' αυτό και δεν υπάρχει λόγος να τα υπερφορτώνουμε με έξτρα υλικά. Στην ουσία το μόνο που χρειάζονται είναι ψωμί, μπαχαρικά και λάδι σε αντίθεση με τα κεφτεδάκια που είναι ένα πιο "βαρύ" φαγητό και εκεί μπορούμε και επιβάλλεται να προσθέσουμε τόσο σκόρδο όσο και μαϊντανό.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share