Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αδειάζετε τις ντομάτες για τα γεμιστά σας με κουτάλι; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Προσοχή!

10 Ιουνίου 2020 10:16
Αδειάζετε τις ντομάτες για τα γεμιστά σας με κουτάλι; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα γεμιστά είναι ένα αμιγώς καλοκαιρινό φαγητό μιας και αυτή την περίοδο ευδοκιμούν οι ντομάτες και οι πιπεριές. Αν μη τι άλλο, πέραν του ότι μιλάμε για ένα φαγητό γευστικότατο, είναι και ένα φαγητό με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Κι όμως, ακόμη και σε αυτό το φαγητό μπορούμε να κάνουμε το λάθος και να καταστρέψουμε τα θρεπτικά συστατικά του με μια απλή κίνηση. Και ποια είναι αυτή η κίνηση; Η χρήση του κουταλιού για να αδειάσουμε το εσωτερικό από τα λαχανικά μας.

Κι αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που κάνουμε και "καταστρέφουμε" τις ντομάτες μας, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να τις λιώνετε στο μίξερ. Γιατί όμως δεν πρέπει να αδειάζουμε τις ντομάτες με κουτάλι; Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν υπολογίζουμε τη δύναμη που βάζουμε στο χέρι μας με αποτέλεσμα όχι απλά να αδειάζουμε την ντομάτα αλλά να "διαλύουμε" σχεδόν τη σάρκα της.

Η καλύτερη λύση που έχουμε να κάνουμε είναι να κόψουμε το πάνω μέρος των λαχανικών μας με ένα μαχαίρι και να συνεχίσουμε με αυτό. Αν πάλι επιμένουμε να χρησιμοποιήσουμε κουτάλι τότε οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι λεπτεπίλεπτες και σχεδόν χωρίς καθόλου πίεση στο λαχανικό.

Προσοχή! Μην τρώτε κονσέρβα ντομάτας - Είναι επικίνδυνη για...

Οι ντομάτες σε όλες τις μορφές, είτε φρέσκια, είτε σε χυμό, είτε σε πελτέ, είναι ένα υλικό που βρίσκεται σε όλα τα σπίτια και χρησιμοποιείται σε πάμπολλα φαγητά. Έχουμε δει και άλλες φορές να αποδεικνύεται λάθος κάτι που για εμάς ήταν καθημερινό συνήθειο, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ντομάτα στη μαρουλοσαλάτα σας.

Αν στο σπίτι σας υπάρχουν κονσέρβες ντομάτας, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τις πετάξετε γιατί βάζετε τον οργανισμό σας σε μεγάλο κίνδυνο. Γιατί όμως; Το εσωτερικό των περισσότερων κονσερβών περιέχει bisphenol-A (BPA), ένα συνθετικό οιστρογόνο που έχει συσχετιστεί με ασθένειες που σχετίζονται από αναπαραγωγικά προβλήματα, μέχρι καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και παχυσαρκία.

Δυστυχώς, η οξύτητα της ντομάτας προκαλεί τη διείσδυση του BPA στην τροφή, ενώ μελέτες δείχνουν ότι στους περισσότερους ανθρώπους ανιχνεύονται υψηλά επίπεδα γεγονός που επηρεάζει την παραγωγή σπέρματος και ενδέχεται να προκαλέσει χρωμοσωμικές βλάβες στα ωάρια των ζώων. Προτιμήστε, λοιπόν, τομάτες σε γυάλινα δοχεία ή σε χάρτινες συσκευασίες, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και το αναπαραγωγικό σας ασφαλές.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share