Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το μυστικό με το αλεύρι για τις τέλειες τηγανητές πατάτες

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

9 Ιουνίου 2020 20:40
Το μυστικό με το αλεύρι για τις τέλειες τηγανητές πατάτες

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για κάθε γεύμα και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Ακόμη όμως κι ένα τόσο απλό πιάτο, έχει κάποια μυστικά, αρκετά από αυτά μάλιστα μέχρι πρότινος αγνοούσαμε, για παράδειγμα, δείτε εδώ πώς θα τηγανίσετε πατάτες χωρίς σταγόνα λάδι.

Ένα ακόμη κόλπο θα σας παρουσιάσουμε και σήμερα για να κάνετε τις πατάτες σας έξτρα τραγανές και ακόμη γευστικότερες. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι αφού πλύνετε και κόψετε τις πατάτες να τις αφήσετε να στραγγίξουν και πριν τις ρίξετε στο τηγάνι ή τη φριτέζα να της περάσετε από λίγο αλεύρι. Κατά αυτόν τον τρόπο θα γίνουν crispy απ έξω κι έξτρα ζουμερές από μέσα.

Πασπάλισε τις τηγανητές πατάτες με παρμεζάνα και πάπρικα και τις έβαλε στο φούρνο - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Υπάρχει άνθρωπος που δεν αγαπάει τις τηγανητές πατάτες; Ένα φαγητό πεντανόστιμο που μπορεί να συνοδεύσει όλα μας τα γεύματα. Τι θα λέγατε λοιπόν αν σε αυτό το φαγητό δίναμε μια παραπάνω γεύση και παράλληλα αφαιρούσαμε και μερικά λιπαρά; Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που θα σας δείξουμε ένα κόλπο για να κάνετε τις τηγανητές πατάτες λίγο πιο... υγιεινές, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε τηγανητές πατάτες με ελάχιστες θερμίδες.

Όσο ωραίες και να είναι λοιπόν οι τηγανητές πατάτες πάντα θα έχουν ένα μικρό περιθώριο βελτίωσης κι αυτό ακριβώς θα σας δείξουμε σήμερα. Μπορείτε να φτιάξετε τηγανητές πατάτες χωρίς καν να τις τηγανίσετε. Ναι, όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται μπορεί να τις μαγειρέψετε και στο φούρνο.

Πριν όμως τις βάλετε στο φούρνο πασπαλίστε τες με πάπρικα και παρμεζάνα. Μόλις βγουν από το φούρνο θα γλείφετε τα δάχτυλά σας και σίγουρα δεν θα τις ξαναφτιάξετε με άλλο τρόπο.

Πατάτες τηγανητές στο... φούρνο - Η συνταγή με τις ελάχιστες θερμίδες

Ποιος δεν αγαπάει τις τηγανητές πατάτες; Είναι ένα φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, δυστυχώς όμως όχι και τόσο υγιεινό καθώς έχει πολλές θερμίδες και πάρα πολλά λιπαρά. Δεν θα ήταν λοιπόν υπέροχο αν μπορούσαμε να γευτούμε το αγαπημένο μας φαγητό χωρίς τις θερμίδες; Κι όμως, υπάρχει τρόπος!

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για μοναδικές τηγανητές πατάτες στο... φούρνο! Ναι, καλά ακούσατε. Κατά αυτόν τον τρόπο η γεύση παραμένει ίδια και οι θερμίδες μειώνονται στο μισό. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να "ελαφρύνετε" τις πατάτες σας, δείτε εδώ ένα ακόμη μικρό μυστικό.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε!

Υλικά:

  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σαν τηγανιτές (λίγο πιο μεγάλες)
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/4 φλ.τσ. μαϊντανό

Εκτέλεση:

  • Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ρίξε τις πατάτες σε ένα ταψί μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και ρίξε και το θυμάρι.
  • Ψήσε για 30 λεπτά.
  • Βγάλε τις πατάτες από του φούρνο, πρόσθεσε τον μαϊντανό και σέρβιρέ τις.

Πηγή: keepup.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share