Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μυστικά της μαμάς για τα πιο αφράτα μπιφτέκια - Είναι δοκιμασμένα

Δεν έχετε ξαναφάει τέτοιο μπιφτέκι

5 Ιουνίου 2020 15:17
Μυστικά της μαμάς για τα πιο αφράτα μπιφτέκια - Είναι δοκιμασμένα

Έχουμε συγκεντρώσει όλα τα δοκιμασμένα μυστικά για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια που έχετε φάει ποτέ. Σας εγγυόμαστε σίγουρη επιτυχία.

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα μπιφτέκια της μαμάς, αλλά ούτε και στα γεμιστά με φέτα, για τα οποία έχουμε την κατάλληλη συνταγή. Αν θέλετε να τα κάνετε ακόμη πιο ζουμερά ακολουθήστε τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες για… σίγουρη επιτυχία!

Τι θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (όσο θέλετε)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα μεσαία
  • 1/3 κούπας γαλέτα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βάλτε την ντομάτα, το σκόρδο και το κρεμμύδι στο μούλτι και πολτοποιήστε.

Βήμα 2ο

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε και προσθέστε και το υγρό μείγμα.

Αν δεν πλάθονται και είναι πολύ μαλακός ο κιμάς απλά προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας γαλέτα για να σφίξει ο κιμάς! (Προσοχή για να μην είναι πολύ σκληρός! Ίσως χρειαστεί 2-3 κουταλιές παραπάνω -όχι περισσότερο!)

Βήμα 3ο

Βάλτε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί. Ρίξτε ένα ποτήρι νερό μέσα και, σε αυτό το σημείο, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200, στον αέρα.

Αυτό είναι το κόλπο για ζουμερά μπιφτέκια: η υγρασία τα βοηθάει στο ψήσιμο να παραμείνουν μαλακά και αφράτα! Επίσης, η ντομάτα και η μαγιονέζα παίζουν μεγάλο ρόλο στο ζύμωμα.

Βήμα 4ο

Λαδώστε με ένα πινέλο την σχάρα. Πλάστε τα μπιφτέκια και τοποθετήστε τα πάνω. Με το ίδιο πινέλο λαδώστε τα κι αυτά.

Βήμα 5ο

Ψήστε για 15 έως και 20 λεπτά –το πολύ!- στους 200!

Προσοχή: Αυτό είναι το πιο ολέθριο λάθος που κάνετε όταν ψήνετε μπιφτέκι

Το μπιφτέκι είναι ένα αγαπημένο γεύμα για πολλούς, αλλά πρέπει πάντα δείχνουμε προσοχή στο ψήσιμό του και στο Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσουμε το πιο ολέθριο λάθος, που κάνετε, όταν το μαγειρεύετε.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας Burgers & Beer, Τζο Ισιντόρι, αποκάλυψε πως το μυστικό για ένα τέλειο μπέργκερ είναι στο μπιφτέκι. Ωστόσο, ο ίδιος δεν μίλησε μόνο για τον τρόπο ψησίματος, αλλά και για μία κίνηση που κάνουν οι περισσότεροι και είναι λάθος, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε το όφελος του να αντικαταστήσετε το ψωμί στα μπιφτέκια με τριμμένο παξιμάδι.

«Μην ψήνετε στο γκριλ στο μπιφτέκι. Τηγανίστε το καλύτερο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και κυρίως ποτέ μην το πατάτε με το χέρι σας ή με ένα κουτάλι την ώρα που αυτό ψήνετε» ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Οσο για το τι κρέας να αγοράσεις, ο Τζο Ισιντόρι συνιστά το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας για τα σπιτικά μπιφτέκια.

«Το πιο σημαντικό είναι να μην πλάθεις τεράστια τα μπέργκερ γιατί όσο πιο μικρά, τόσο και πιο ζουμερά θα είναι», ανέφερε ο Τζο.

Σχετικά με το ψήσιμο, ο ίδιος αναφέρει πως δεν χρειάζεται να παιδευτείς πάνω από το τηγάνι, καθώς 4-5 λεπτά από την μία πλευρά και άλλο τόσο από την άλλη είναι ο σωστός χρόνος για το μπιφτέκι σου. Τέλος μην ξεχνάς πάλι, πως καλό θα ήταν να μην «ζουλάς» το κρέας όσο αυτό ψήνεται.

Τι περιέχει, λοιπόν, σύμφωνα με τον Τζο το τέλειο μπέργκερ; Ψωμί, μπιφτέκι, δύο φέτες κίτρινο τυρί, μαρούλι, ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι και από πάνω την σάλτσα που φτιάχνει στο μαγαζί του (την οποία δεν αποκάλυψε).

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share