Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κόβει τις μπανάνες σε 12 κομμάτια και ρίχνει σοκολάτα - 20 λεπτά μετά βλέπει το αποτέλεσμα και...

Έχει φτιάξει έναν πεντανόστιμο "θησαυρό"!

4 Ιουνίου 2020 14:42
Κόβει τις μπανάνες σε 12 κομμάτια και ρίχνει σοκολάτα -  20 λεπτά μετά βλέπει το αποτέλεσμα και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε -σήμερα κιόλας- το πιο λαχταριστό γλυκό που είναι έτοιμο μέσα σε 20 λεπτά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε μπανάνες και σοκολάτα. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο επίσημο, δείτε εδώ ένα γλυκό ψυγείου με μπανάνες και ζαχαρούχο γάλα.

Δείτε πώς να φτιάξετε δαχτυλίδια μπανάνας με νουτέλα:

Θα χρειαστείτε:

  • 2 μπανάνες
  • 1 πακέτο ζύμη ζαχαροπλαστικής
  • 3/5 κούπας ζεσταμένη Νουτέλα
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 140γρ. σοκολάτας

Εκτέλεση:

  • Κόψτε την μπανάνα σε 12 χοντρές φέτες και βάλτε τις στην μία πλευρά της ζύμης ζαχαροπλαστικής.
  • Τώρα κόψτε την ζύμη σε 12 λωρίδες που να έχουν ακριβώς το ίδιο πλάτος με τις φέτες της μπανάνας.
  • Ρίξτε ζεστή νουτέλα πάνω στις φέτες της μπανάνας. Μπορείτε να την ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ξεκινώντας από την πλευρά που είναι η μπανάνα, τυλίξτε τη ζύμη. Βάλτε το ρολό πάνω σε ένα ταψί γύρω από ένα μικρό μπολ για να σχηματίσετε έναν δακτύλιο.
  • Χτυπήστε το αυγό, αλείψτε το πάνω στον δακτύλιο και τέλος βάλτε την σοκολάτα μέσα στο μπολ. Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:

Ανάλαφρο και δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα μπανάνας

Ένα υπέροχο, δροσερό, ανάλαφρο και γευστικότατο γλυκό ψυγείου με άρωμα μπανάνας. Το τέλειο επιδόρπιο, το ιδανικό γλύκισμα για το καλοκαίρι και όχι μόνο, για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.

Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το απόλυτο γλυκό με στρώσεις θρυμματισμένων μπισκότων όρεο Βανίλια Golden, κρέμα τυριού με σαντιγί και κρέμα βανίλιας. Αν πάλι, δεν θέλετε μπανάνα στο γλυκό σας, δείτε εδώ σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα.

Υλικά συνταγής

  • 25 μπισκότα όρεο Βανίλια Golden
  • 6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
  • 250 γρ. έτοιμη σαντιγί
  • 2 φακελάκια (43 γρ. το ένα) άνθος αραβοσίτου με άρωμα μπανάνας
  • γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας άνθος αραβοσίτου
  • 5-6 μπισκότα όρεο Βανίλια Golden ψιλο-θρυμματισμένα + 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Ξεκινάτε το γλυκό σας με τη παρασκευή της κρέμα αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια.
  • Εν τω μεταξύ, παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 22 εκ. περίπου και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με πλαστική μεμβράνη που να προεξέχει 2 εκ. περίπου πάνω από τα τοιχώματα.
  • Θρυμματίζετε σε μούλτι τα μπισκότα όρεο σε μικρά κομματάκια. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  • Αδειάζετε στο μείγμα στο ταψάκι και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση, πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. Προσθέτετε 1 φλ. τσαγιού σαντιγί, μειώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα ή μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η σαντιγί. Στρώνετε το μείγμα τυριού πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για άλλα 8-10 λ.
  • Όταν χλιαρίνει η κρέμα αραβοσίτου και έχει σφίξει ελαφρώς (όχι πολύ) την απλώνετε με ένα κουτάλι, κουταλιά κουταλιά, ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση τυριού. Βάζετε πάλι το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά τη κρέμα αραβοσίτου.
  • Στη συνέχεια απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρετε με έξτρα θρυμματισμένα όρεο και μερικές ροδελίτσες μπανάνας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share