Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσθέτετε ελαιόλαδο όταν βράζετε ρύζι; Σταματήστε το αμέσως!

Προσοχή!

3 Ιουνίου 2020 09:00
Προσθέτετε ελαιόλαδο όταν βράζετε ρύζι; Σταματήστε το αμέσως!

Το ρύζι είναι ένα τρόφιμο με το οποίο προτιμούμε να συνοδεύουμε πολλά από τα γεύματα μας καθώς ναι μεν περιέχει άμυλο και συγκαταλέγεται στην κατηγορία των υδατανθράκων αλλά παράλληλα έχει ελάχιστες θερμίδες. Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το μαγειρέψουμε αλλά ακόμη και σε ένα τόσο απλό γεύμα μπορούμε να κάνουμε λάθη και με αυτόν τον τρόπο να χάσουμε πολύ από τη γεύση του. Ένα εξ αυτών, η προσθήκη ελαιολάδου.

Το ελαιόλαδο μπορεί να είναι θρεπτικό να χαρίζει μια έξτρα γεύση και λιπαρότητα στον ουρανίσκο μας όμως δεν ταιριάζει με όλα τα φαγητά και πολλές φορές η χρήση του μπορεί να αποβεί "μοιραία", για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να ρίχνετε ελαιόλαδο και ρίγανη στη φέτα σας. Στο βράσιμο του ρυζιού όμως καλό είναι να αποφεύγεται. Ποιος ο λόγος;

Αν θέλετε ένα σούπερ σπυρωτό ρύζι ή ακόμη και ένα χυλωμένο ριζότο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε βούτυρο. Πρώτον, ο συνδυασμός του με ένα ρύζι τύπου basmati θα του δώσει την έξτρα γεύση που χρειάζεται και τη λιπαρότητα που του λείπει. Εν συνεχεία, ο συνδυασμός του βουτύρου με ένα ρύζι τύπου arborio θα το βοηθήσει να χυλώσει πολύ πιο εύκολα και να του δώσει αυτή την έξτρα "βαριά" αίσθηση που χρειάζεται ένα αυθεντικό ριζότο.

Την επόμενη φορά, λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε κάποια παρασκευή με βασικό συστατικό το ρύζι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Βάλτε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο στο κέικ σας και χαρίστε κάτι μοναδικό στον οργανισμό σας

Τα κέικ είναι ένα γλύκισμα ιδανικό για να συνοδεύσεις τον πρωινό καφέ σου, για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο ή για σνακ. Μπορεί να μην ανήκει στην κατηγορία των παχυντικών γλυκών μιας και δεν περιέχει πολλά γλυκαντικά αλλά δεν θα ήταν ακόμη καλύτερο αν μπορούσαμε να το κάνουμε ακόμη πιο υγιεινό;

Όλοι ξέρουμε πως το βούτυρο είναι ένα υλικό που πρέπει μην χρησιμοποιείται συχνά καθώς προκαλεί καρδιαγγειακά προβλήματα και το σύνηθες είναι να προκαλεί φράξιμο των αρτηριών. Κάντε λοιπόν ένα δώρο στον οργανισμό σας και σταματήστε να το χρησιμοποιείτε αντικαθιστώντας το με ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο είναι ένα υλικό που στη χώρα μας θα βρεις άφθονο και είναι πραγματικά θαυματουργό σε θέματα υγείας, δείτε εδώ ποιες ασθένειες μπορεί να θεραπεύσει. Εκτός αυτού όμως, έχει και μια πιο ιδιαίτερη γεύση που θα κάνει το κέικ σας λίγο πιο... μεσογειακό και παράλληλα θα του δώσει την απαραίτητη υγρασία. Απομακρύνετε λοιπόν από τη διατροφή σας το βούτυρο και αντικαταστήστε το με αγνό ελαιόλαδο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share