Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καλοκαιρινή απόλαυση: Φτιάξτε γλυκό ψυγείου με ανανά

Εύκολη και λαχταριστή συνταγή!

28 Μαΐου 2020 11:27
Καλοκαιρινή απόλαυση: Φτιάξτε γλυκό ψυγείου με ανανά

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά και μπισκότα πτι-μπερ. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε.

Αυτό το γλυκό, είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, αφού είναι δροσερό και κρεμώδες, ενώ σίγουρα δεν "πέφτει βαρύ" τις δύσκολες και ζεστές ώρες. Σε περίπτωση όμως, που δεν σας αρέσει ο ανανάς, δείτε εδώ ένα γλυκό ψυγείου με άρωμα μπανάνας.

Πάμε όμως, να δούμε τη σημερινή συνταγή μας. Δείτε παρακάτω τα υλικά, αλλά και την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά:

  • 600 ml γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας κοφτές κούσταρ πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
  • 1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (με το χυμό του)

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξετε την κρέμα, κρατάτε στην άκρη μια κούπα γάλα και το υπόλοιπο το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσει μαζί με την ζάχαρη. Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει και να μην "κόψει".
  • Στο φλιτζάνι με το γάλα που έχετε κρατήσει, διαλύστε το πάουντερ. Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίξτε το φλιτζάνι με το γάλα και το κούσταρ πάουντερ και βγάλτε το σκεύος από την φωτιά ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσει καλά η κρέμα!
  • Αφήστε το σκεπασμένο στην άκρη.
  • Στον χυμό από τον ανανά, βουτήξτε ένα-ένα τα μπισκότα και δημιουργήστε δύο στρώσεις (ή όσες επιθυμείτε εσείς).
  • Περιχύστε την κρέμα και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα.
  • Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό για 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Μετά, στρώστε τα κομμάτια ανανά πάνω από την κρέμα και φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  • Αφήστε το ζελέ να κρυώσει 10 λεπτά πριν το περιχύσετε προσεκτικά πάνω απ’ το γλυκό.
  • Βάλτε το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα ή μέχρι να "δέσει" το ζελέ.

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και γκοφρέτα

Ονειρικό και άκρως λαχταριστό είναι αυτό το γλυκό ψυγείου -που σας προτείνουμε σήμερα- με κύριο υλικό τα μπισκότα πτι μπερ. Πρόκειται για ένα γρήγορο, εύκολο αλλά και γευστικότατο γλυκό που σίγουρα θα λατρέψετε.Τη συνταγή θα τη βρείτε στο site Argiro.gr.

Υλικά

Για την κρέμα

  • 2 λίτρα γάλα
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 8 κ.σ γεμάτες άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή κορν φλάουρ)
  • 200 γραμ. μαργαρίνη
  • 200 γραμ. σοκολάτα πραλίνα τριμμένη (ή γάλακτος)
  • 200 γραμ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για το γλυκό

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (το ένα με επικάλυψη σοκολάτας)
  • 2 γκοφρέτες ψιλοκομμένες
  • 6 κ.σ λικέρ κρέμα ή σοκολάτα

Για την επικάλυψη

  • τριμμένη γκοφρέτα
  • τρούφα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε το εύκολο γλυκό ψυγείου με πτι μπέρ και γκοφρέτα, φτιάχνοντας πρώτα την κρέμα. Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.
  • Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού πήξει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Τη χωρίζουμε σε δύο μπολ, όσο ακόμα είναι ζεστή. Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα πραλίνα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά. Στην άλλη μισή ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε τις κρέμες με σπάτουλα όσο είναι ζεστές για να λιώσουν οι σοκολάτες.
  • Σε μπολ θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα και προσθέτουμε τη γκοφρέτα. Τα ραντίζουμε με λικέρ και τα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν. Τα αδειάζουμε σε πυρέξ σε μία στρώση.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην κρέμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν. Τα αδειάζουμε σε στρώση πάνω στη σοκολατένια κρέμα.
  • Αφού κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένη γκοφρέτα και τρούφα. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να κρυώσει τελείως.

Σε περίπτωση που κάνετε διατροφή και δε θέλετε να φάτε ζάχαρη, δείτε εδώ συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια, χαμηλό σε θερμίδες, υδατάνθρακες και χωρίς αυγά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share