Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πριν βάλετε τα αυγά σας για βράσιμο στρώστε στον πάτο της κατσαρόλας μια πετσέτα - Μόλις δείτε το λόγο θα υιοθετήσετε αυτή τη συνήθεια

Σωτήρια λύση!

26 Μαΐου 2020 14:57
Πριν βάλετε τα αυγά σας για βράσιμο στρώστε στον πάτο της κατσαρόλας μια πετσέτα - Μόλις δείτε το λόγο θα υιοθετήσετε αυτή τη συνήθεια

Τα βραστά αυγά είναι το πιο εύκολο γεύμα που μπορεί να φτιάξει ο οποιοσδήποτε. Κι όμως μπορείς να κάνεις λάθος ακόμη και σε αυτό. Πόσες φορές έχει τύχει να σπάσει το αυγό σας κατά το βράσιμο; Μάλλον πολλές! Υπάρχει τρόπος να το γλιτώσεις και είναι απλούστατος. Ωστόσο, λάθη σχετικά με τα αυγά δεν κάνουμε μόνο κατά το μαγείρεμα αλλά και κατά την αποθήκευση, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε τα αυγά σας στην πόρτα του ψυγείου.

Όταν ρίχνουμε στην κατσαρόλα παραπάνω από ένα αυγό και τα βράζουμε, καλό είναι να έχουμε στρώσει τον πάτο της κατσαρόλας με χαρτί κουζίνας ή με μία πετσέτα για μη σπάσουν. Είδες πόσο απλό ήταν; Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσεις να βράσεις αυγά ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Βγάζετε τα αυγά από τη χάρτινη θήκη τους; Μην το ξανακάνετε!

Οι κινήσεις μας για την αποθήκευση τροφίμων στο σπίτι μας είναι μηχανικές και πλέον γίνονται σχεδόν αυτόματα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την αποθήκευση των αυγών. Κι όμως, το να αφαιρέσεις τα αυγά από την χάρτινη θήκη τους και να τα τοποθετήσεις στο ψυγείο είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις. Απ' ότι φαίνεται όμως, λάθη στα αυγά δεν κάνουμε μόνο κατά την αποθήκευση αλλά και κατά το μαγείρεμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο είναι λάθος να περιμένετε να κάψει το λάδι για να τηγανίσετε ένα αυγό.

Ο καλύτερος τρόπος να κρατήσετε φρέσκα τα αυγά είναι τα αφήσετε στη χάρτινη συσκευασία τους. Τα προστατεύουν από την υγρασία του ψυγείου και δεν επιτρέπουν τις διάφορες οσμές να εισχωρήσουν και να απορροφηθούν από τα αυγά.

Η διατήρηση στις ειδικές θήκες του ψυγείου δε συνιστάται καθώς είναι πιθανότερο να σπάσουν. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι θήκες βρίσκονται στην πόρτα του ψυγείου εκθέτοντάς τα συνεχώς σε εναλλαγές θερμοκρασίας, κάθε φορά που ανοιγοκλείνει. Οι εναλλαγές θερμοκρασίας κάνουν τα αυγά να χαλάνε πιο γρήγορα, ακόμα κι αν ημερομηνία λήξης που αναγράφεται είναι σωστή.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share