Λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα και ρίγανη έτοιμη σε χρόνο μηδέν
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
24 Μαΐου 2020 14:57
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Η τυρόπιτα είναι το τέλειο πρωινό, σνακ ή ακόμη και γεύμα. Φροντίσαμε λοιπόν να σας βρούμε μια εναλλακτική συνταγή για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα και σας προτείνουμε αυτή τη θεϊκή αρωματική τυρόπιτα με φέτα και ρίγανη. Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής! Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη.
Υλικά (για 6 - 8 άτομα, ταψί 24 εκ.):
2 χωριάτικα φύλλα για πίτα (το ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο ή 1 πακέτο παραδοσιακά χοντρά φύλλα για πίτες)
1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο, χτυπημένο για 30 δευτερόλεπτα στο μούλτι, μαζί με την πέτσα του - εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αγελαδινό, χτυπημένο στο μούλτι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψει)
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
Διαδικασία:
Γέμιση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, τη μαντζουράνα, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πίτα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.
Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο, με το μεγαλύτερο μέγεθος.
Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με το δεύτερο, μικρότερο φύλλο. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, ρίξτε μια ματιά σε αυτή την αναποδογυριστή μηλόπιτα που θα κάνει όλο το σπίτι σας να μοσχοβολάει!
Εκπληκτική μελοτυρόπιτα - Πρόχειρη, εύκολη και πεντανόστιμη