Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια - Ζύμη με μόνο 3 υλικά

Θα τα λατρέψετε!

20 Μαΐου 2020 14:37
Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια - Ζύμη με μόνο 3 υλικά

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, λαχταριστά τυροπιτάκια με μόνο τρία υλικά για τη ζύμη. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε τυροπιτάκια, αλλά κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ μια συνταγή για τραγανή κοτόπιτα.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή βήμα-βήμα:

Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ μαργαρίνη
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)

Για τη γέμιση:

  • 200γρ τυρί φέτα
  • 50γρ τριμμένο κασέρι
  • 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 4-5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ψήσιμο: 1 αυγό χτυπημένο

  • 50γρ Σουσάμι λευκό

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα τρία υλικά για τη ζύμη. Καλό είναι η μαργαρίνη να έχει μείνει λίγο εκτός ψυγείου για να είναι μαλακή.
  • Πλάθουμε με τα χέρια μας, πιέζοντας ώστε να περνούν τα υλικά ανάμεσα στα δάχτυλα, ώστε να αναμειγνύονται καλά. Δουλεύουμε τα υλικά, ώσπου να πάρουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
  • Αφήνουμε τη ζύμη σε μπάλα, σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 10’ λεπτά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και με έναν πλάστη ανοίγουμε φύλλο περίπου 20 εκατοστών. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο ακτινωτά, ώστε να πάρουμε 6 τριγωνικά φυλλαράκια.
  • Βάζουμε τα υλικά της γέμισης, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, σε ένα μπολ και λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι ώστε να ενωθούν. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στην πλατιά άκρη του φύλλου και τυλίγουμε, κλείνοντας τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα, ώστε να ασφαλίσουμε τη γέμιση στο εσωτερικό της.
  • Συνεχίζουμε με όλη τη γέμιση και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια, που παίρνουν σχήμα κρουασάν σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε ελαφρά την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Αφράτα τυροπιτάκια, με σπιτική και εύκολη γιαουρτένια ζύμη

Φτιάξτε απλά τυροπιτάκια, με σπιτική, εύκολη και αφράτη-γιαουρτένια ζύμη. Είναι τραγανά απ' έξω και έχουν μια διαφορετική γέμιση τυριού, από αυτές που έχετε συνηθίσει. Πρόκειται για μια συνταγή γρήγορη αλλά και οικονομική. Αν δεν θέλετε να φάτε τυροπιτάκια, δείτε εδώ μια εύκολη συνταγή για πιτσάκια.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 5 κούπες αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 κούπα βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φέτα ή μυζήθρα
  • 3 κ.σ. τραχανά γλυκό
  • λίγο γάλα για την επικάλυψη (εκτός γέμισης)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για τη ζύμη, στο μίξερ ή σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αφήνοντας για το τέλος το αλεύρι και το μπέικιν.
  • Αφού το μείγμα γίνει ένα προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε για 3 περίπου λεπτά.
  • Για τη γέμιση, σε ένα μπολ διαλύουμε με τα χέρια ή με ένα πιρούνι τη φέτα, τα χτυπημένα αυγά και τον τραχανά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό πάχος και με ένα ποτήρι κάνουμε κύκλους.
  • Στον ένα "κύκλο" ζύμης βάζουμε λίγη από τη γέμιση και καλύπτουμε με έναν άλλο.
  • Πατάμε τις άκρες έτσι ώστε να μην βγει η γέμιση προς τα έξω.
  • Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
  • Με το γάλα και ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια ελαφρώς ώστε να πάρουν χρώμα. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share