Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αφράτα τυροπιτάκια, με σπιτική και εύκολη γιαουρτένια ζύμη

Έτοιμα σε 10 λεπτά!

18 Μαΐου 2020 09:22
Αφράτα τυροπιτάκια, με σπιτική και  εύκολη γιαουρτένια ζύμη

Φτιάξτε απλά τυροπιτάκια, με σπιτική, εύκολη και αφράτη-γιαουρτένια ζύμη. Είναι τραγανά απ' έξω και έχουν μια διαφορετική γέμιση τυριού, από αυτές που έχετε συνηθίσει. Πρόκειται για μια συνταγή γρήγορη αλλά και οικονομική. Αν δεν θέλετε να φάτε τυροπιτάκια, δείτε εδώ μια εύκολη συνταγή για πιτσάκια.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 5 κούπες αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 κούπα βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φέτα ή μυζήθρα
  • 3 κ.σ. τραχανά γλυκό
  • λίγο γάλα για την επικάλυψη (εκτός γέμισης)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για τη ζύμη, στο μίξερ ή σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αφήνοντας για το τέλος το αλεύρι και το μπέικιν.
  • Αφού το μείγμα γίνει ένα προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε για 3 περίπου λεπτά.
  • Για τη γέμιση, σε ένα μπολ διαλύουμε με τα χέρια ή με ένα πιρούνι τη φέτα, τα χτυπημένα αυγά και τον τραχανά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό πάχος και με ένα ποτήρι κάνουμε κύκλους.
  • Στον ένα "κύκλο" ζύμης βάζουμε λίγη από τη γέμιση και καλύπτουμε με έναν άλλο.
  • Πατάμε τις άκρες έτσι ώστε να μην βγει η γέμιση προς τα έξω.
  • Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
  • Με το γάλα και ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια ελαφρώς ώστε να πάρουν χρώμα. Ψήνουμε για 25 λεπτά.

Τα πιο αφράτα τυροπιτάκια: Easy greek feta pies

To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με την συνταγή της Pastry Designs για τα πιο αφράτα τυροπιτάκια, ενώ σας έχουμε συνταγή και για εύκολη τυρόπιτα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα υλικά καθώς και την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Υλικά (Ingredients):

40γρ. φρέσκια μαγιά (40gr. fresh yeast)
150ml χλιαρό γάλα (150ml lukewarm milk)
1 κ.σ. ζάχαρη (1 tbsp sugar)
330γρ. γιαούρτι (330gr. greek yogurt)
150ml ηλιέλαιο (150ml sunflower oil)
680γρ. αλεύρι (680gr. flour)
1 κ.γ. αλάτι (1 tsp salt)
1 αυγό (1 egg)
τυρί φέτα (feta cheese)

Για περισσότερες συνταγές κάντε εγγραφή στο κανάλι της Pastry Designs στο Youtube

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share