Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Γρήγορο γλυκό ψυγείου σοκολάτα - βανίλια με λίγες θερμίδες

Θα σας ξετρελάνει!

17 Μαΐου 2020 09:10
Γρήγορο γλυκό ψυγείου σοκολάτα - βανίλια με λίγες θερμίδες

To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει και σας έχει για σήμερα συνταγή για υπέροχο γλυκό ψυγείου με βανίλια, σοκολάτα και καραμέλα!

Ελπίζουμε να σας αρέσει όσο και το εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά!

Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω την συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

  • Φρυγανιές
  • 375 γρ ζάχαρη
  • 300 ml νερό
  • Κρέμα βανίλια
  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές νισεστέ
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 2 βανίλιες

Κρέμα σοκολάτα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές νισεστέ
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 80 γρ σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Για να κάνουμε το σιρόπι καραμέλας σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει καραμέλα προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι που να έχουμε το σιρόπι.
  • Κρέμα βανίλιας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ και το αλεύρι. Ανακατεύουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι που να αρχίσουν να βράζουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.
  • Απλώνουμε τις φρυγανιές σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύους και ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι. Μόλις το απορροφήσουν βάζουμε την ζεστή κρέμα και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι που να πήξει η κρέμα.
  • Κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αλεύρι, το νισεστέ, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει. Την αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που να πήξει.

Foodaholics

Το πιο λαχταριστό παγωτό cheesecake με ζαχαρούχο γάλα

Ο καιρός "άνοιξε" και η θερμοκρασία ανέβηκε. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα δροσιστικό και λαχταριστό παγωτό; Το Athensmagazine.gr έψαξε λοιπόν και βρήκε για εσάς τη συνταγή για ένα πεντανόστιμο παγωτό με γεύση cheesecake και ζαχαρούχο γάλα. Να είστε σίγουροι πως θα το λατρέψετε και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι προτιμάτε τα αλμυρά, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή για τυρόπιτα παραδοσιακή της γιαγιάς που σίγουρα θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γραμ. φυτική κρέμα morfat
  • 200 γραμ. τυρί κρέμα ψυγείου
  • 500 γραμ. φράουλες
  • 200 γραμ. μπισκότα digestive
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με τη φυτική κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούζο γάλα μαζί με το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα όλα τα υλικά μου.

Βήμα 2
Στο multi χτυπάμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.

Βήμα 3
Πολτοποιούμε στο multi τη μισή ποσότητα φράουλες αφού φυσικά τις έχουμε πλύνει καλά προηγουμένως και προσθέτουμε τον πολτό στον κάδο του μίξερ με την κρέμα, ανακατεύοντας καλά.

Βήμα 4
Τις υπόλοιπες φράουλες τις κόβουμε κομματάκια και τις ρίχνουμε και αυτές στο μίξερ ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.

Βήμα 5
Τέλος ρίχνουμε και το μείγμα των μπισκότων στο μίξερ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για να ενωθούν καλά τα υλικά.

Βήμα 6
Μεταφέρουμε το μείγμα παγωτού σε κατάλληλο δοχείο και καταψύχουμε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν καταναλώσουμε.

Πηγή: miam.gr

Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά - Έτοιμο σε 5 λεπτά

Ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου και έτοιμο σε 5 λεπτά μόνο. Θα χρειαστείτε ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά για την παρασκευή του.

Μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει, επιβάλλεται ένα δροσιστικό γλυκό σαν αυτό παρακάτω, ή σαν αυτό που θα βρείτε εδώ, που είναι ελαφρύ και αφράτο.

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί σαντυγί μορφατ
  • 1 – 2 πακέτα μπισκοτα πτι-μπερ (ανάλογα το σκεύος που θα το φτιάξετε)
  • λίγο γάλα
  • τρουφα πραιρετικα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά περιπου το ζαχαρούχο γάλα με την σαντυγι μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα να μαλακώσουν λίγο και τα στρώνουμε στην πιατέλα μας.
  • Βάζουμε μία στρώση κρέμας και μέτα άλλη μία στρώση μπισκότων και μετά πάλι κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με την τρούφα η λιωμενη σοκολατα.
  • Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share