Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Φοβερό: Φτιάξε την πιο γρήγορη τυρόπιτα με μόνο 3 κινήσεις

Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου

9 Μαΐου 2020 11:13
Φοβερό: Φτιάξε την πιο γρήγορη τυρόπιτα με μόνο 3 κινήσεις
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στο Athensmagazine.gr έχεις την ευκαιρία να μάθεις πώς θα φτιάξεις την πιο γρήγορη τυρόπιτα μέσα σε μόλις 3 κινήσεις, οι οποίες θα σου φέρουν παράλληλα ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.

Μπορείς να κάνεις θαύματα, με λίγα μόνο υλικά, ελάχιστα βήματα και δε θα σταματήσεις να φτιάχνεις την τυρόπιτά σου με αυτό τον τρόπο, ενώ υπέροχη είναι και η τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές.

Αναλυτικά η συνταγή:

Υλικά

- 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μονο του

- 1 ποτήρι σόδα

- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

- 1 ποτήρι φέτα

- 1 ποτήρι gouda

- 1 αυγό

- 1 ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

- Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά χωρίς το λάδι να γίνουν χυλός.

- Ρίχνουμε το λάδι σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε το μείγμα.

- Το ψήνουμε για 40' στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.

Πηγή: Cookpad.com

Τυρόπιτα με τέσσερα τυριά, ιδανική για πρωινό

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με συνταγή για τυρόπιτα. Σήμερα σας έχουμε τυρόπιτα με 4 τυριά, ιδανική για πρωινό. Αν θέλετε κάτι διαφοτερικό πρόσφατα σας είχαμε και συνταγή για τρομερή κοτόπιτα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την συνταγή για την σημερινή τυρόπιτα:

Υλικά συνταγής:

  • 450 γρ. πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο
  • 6 αυγά
  • 1 κιλό τριμμένη μυζήθρα
  • 400 γρ. τριμμένη φέτα
  • 500 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 500 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • πιπέρι
  • λιγο μοσxοκαρυδο
  • λίγο βούτυρο λιωμένο στα μικροκύματα ή ελαιόλαδο για τα φύλλα

Πάμε να διαβάσουμε αναλυτικά όλη την διαδικασία για την υπέροχη συνταγή

Η τυρόπιτα είναι ένα από τα παραδοσιακά φαγητά μας. Ποιος δεν έχει λατρέψει την τυρόπιτα της γιαγιάς ή της πεθεράς, φτιαγμένη με άπειρους συνδυασμούς ανάλογα με την περιοχή και τα διαθέσιμα υλικά. Να μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε τυρόπιτα με τέσσερα τυριά: φέτα, μυζήθρα, κασέρι και κεφαλογραβιέρα.

Ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπωλ ολα τα τυριά και προσθέτω το πιπέρι και λιγο μοσxοκάρυδο.

Βουτυρώνω ένα ταψί ή πυρέξ και βαζω δύο βουτυρωμένα φύλλα ζύμης.

Συμβουλή: Αν ανοίξατε φύλλο στο χερι, αφήστε το λίγο να στεγνώσει. Έτσι η πίτα θα γίνει πιο τραγανή.

Ρίχνω γέμιση και εναλλάξ βουτυρωμένα φύλλα ζύμης. Δεν με πειράζει αν το φύλλο είναι τσαλακωμενο.

Συνεχίζω έτσι, δηλαδή γεμίζω και απλώνω τα φύλλα μεχρι να τελειώσει η γέμιση.

Όταν τελειώσει η γέμιση της τυρόπιτας, την σκεπάζω με 2 φύλλα βουτυρωμένα και κλείνω τα φύλλα γύρω γύρω στο ταψί μου.

Χαράζω με ένα μαχαίρι την τυρόπιτά μου.

Χτυπάω τα έξι αυγά με το γάλα και περιχύνω το μείγμα τους στο ταψί.

Ραντιζω με λιγο νερο και ψήνω την τυρόπιτα για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει καλά.

Βάζω το φούρνο να δουλεύει με αντιστάσεις πάνω – κάτω και το ταψί στην τελευταία σχαρα

Σερβίρω την τυρόπιτα ζεστή αλλά τρώγεται άνετα και κρύα!

Πηγή: supersyntages.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share