Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βάλτε κανέλα στον καφέ σας και κάντε τον καλύτερο από καφετέριας - 10 κρυφά μυστικά

Τα γνωρίζατε;

8 Μαΐου 2020 09:57
Βάλτε κανέλα στον καφέ σας και κάντε τον καλύτερο από καφετέριας - 10 κρυφά μυστικά

Θέλετε να απολαμβάνετε και στο σπίτι σας καφέ σαν αυτόν που πουλάνε οι καφετέριες; Μπορεί να έχετε προσπαθήσει να το πετύχετε αλλά πάντα κάτι πάει λάθος.

Με τα παρακάτω κρυφά μυστικά το μυστήριο "γιατί ο καφές απ'έξω" είναι πάντα καλύτερος, θα λυθεί.Για να ετοιμάσετε έναν απολαυστικό καφέ, πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω.

Τα μυστικά του καφέ

  • Αναμείξτε μισό κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη με καφέ, για λίγη ώρα ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά και αργότερα προσθέστε νερό. Η ζάχαρη καραμελώνει και θα χαρίσει στον καφέ ανεπανάληπτο άρωμα και γεύση, και δεν πρέπει να την αντικαταστήσετε με μέλι.
  • Για να πιείτε καφέ χωρίς κατακάθι, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό στο μπρίκι με τον καφέ και περιμένετε μισό λεπτό. Το κατακάθι θα πέσει στον πάτο και μπορείτε να πιείτε άνετα τον καφέ σας.
  • Τι καλύτερο από ένα παγωμένο καφέ σε μια ζεστή μέρα; Αλλά αντί να ρίξετε παγάκια, που αλλοιώνουν τη γεύση του καφέ, προτιμήστε να φτιάξετε παγάκια ειδικά για καφέ. Βράστε μερικά φλιτζάνια καφέ και προσθέστε όση ζάχαρη θέλετε. Αφήστε τον καφέ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, γεμίστε τις παγοκυψέλες και βάλτε τις στην κατάψυξη. Προσθέστε μερικά τέτοια παγάκια σε κρύο γάλα και απολαύστε έναν διαφορετικό καφέ!
  • Προσθέστε μπαχαρικά στον καφέ για ξεχωριστή γεύση! Προσθέστε την ώρα που βράζετε τον καφέ λίγο κάρδαμο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα ή γαρύφαλλο και αφήστε να βράσει σε μικρή φωτιά.
  • Αν πασπαλίσετε μερικούς κρυστάλλους θαλασσινό αλάτι στον καφέ, θα ενισχύσει το άρωμα του και τη γεύση του.
  • Εκτός από το να πίνουμε τον καφέ, μπορούμε και να τον φάμε! Για παράδειγμα, σε μορφή παγωτού, που θα σας δροσίσει μια ζεστή μέρα και είναι εύκολο να το προετοιμάσετε.
  • Για έξτρα καϊμάκι στον ελληνικό καφέ, μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αφαιρέστε το καϊμάκι με ένα κουταλάκι και ρίξτε το μέσα στο φλιτζάνι. Ξαναβάλτε τον καφέ στη φωτιά και επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις φορές.
  • Για να αποκτήσει ο καφές πιο πλούσια γεύση, προσθέστε την ώρα που βράζει ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο.
  • Αν σας αρέσει να πίνετε καφέ χωρίς καφεΐνη, προσθέστε την ώρα που βράζει ο καφές 2-3 σπόρους κάρδαμο. Αυτό το μπαχαρικό διαλύει την καφεΐνη, χωρίς να αλλοιώνει την ποιότητα του καφέ και θα χαρίζει ένα ιδιαίτερο άρωμα στον καφέ.
  • Για να προσδώσουν μεγαλύτερη γεύση και άρωμα οι αλεσμένοι κόκκοι του καφέ, ζεστάνετε τον καφέ στο μπρίκι για μισό λεπτό, πριν προσθέσετε το νερό.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share