Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάλτε στα μπιφτέκια σας λίγη μπύρα - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε με άλλο τρόπο

Δοκιμάστε το!

7 Μαΐου 2020 10:42
Βάλτε στα μπιφτέκια σας λίγη μπύρα - Δεν θα τα ξαναφτιάξετε με άλλο τρόπο

Τα μπιφτέκια είναι ένα φαγητό απλό, νόστιμο και εύκολο. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν το κάναμε λίγο πιο νόστιμο; Είναι από τα λίγα γεύματα που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλές παραλλαγές όπως και να πειραματιστείς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αποκλείεται να κάνεις λάθη που θα "καταστρέψουν" τη συνταγή σου, τρανό παράδειγμα το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι να βάζουν στον κιμά δυόσμο, δείτε εγώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Αυτή τη φορά το Athensmagazine.gr θα σας δείξει ένα μικρό μυστικό για να κάνετε τα μπιφτέκια σας πεντανόστιμα, ζουμερά και αφράτα. Για να φουσκώσουν και να γίνουν τρυφερά τα μπιφτέκια μας, προσθέτουμε στον κιμά 2 κουταλιές της σούπας μπύρα. Η μαγιά που είναι από τα βασικά συστατικά της μπύρας είναι το "μαγικό" μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μαγειρέψετε μπιφτέκια ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!

Βάζετε φέτα στα γεμιστά μπιφτέκια σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα μπιφτέκια είναι ένα γεύμα που το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και έχουν άπειρες παραλλαγές και τρόπους ψησίματος. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές μπορεί να κάνουμε κάποιο λάθος κατά την παρασκευή τους, τρανό παράδειγμα πως πολλές φορές χρησιμοποιούμε φρυγανιά για το ζύμωμα τους, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Τα γεμιστά μπιφτέκια είναι μια εναλλακτική που δίνει μια έξτρα γεύση και η γέμιση είναι αυτή που τα κάνει πιο αφράτα. Στην προσπάθεια μας για μια πιο παραδοσιακή συνταγή συνήθως προσθέτουμε φέτα κι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Η φέτα είναι ένα τυρί με έντονη γεύση που αν χρησιμοποιηθεί θα υπερτερήσει όλων των άλλων γεύσεων κι επίσης είναι ένα σκληρό τυρί που δεν λιώνει με την ίδια άνεση όπως ένα μαλακό και πιο γλυκό τυρί.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να φτιάξετε γεμιστά μπιφτέκια προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε καλύτερα κάποιο μαλακό τυρί τύπου τσένταρ ή μοτσαρέλα.

Ψήνετε τα μπιφτέκια σας αμέσως μόλις τα πλάσετε; Σταματήστε το αμέσως!

Πόσα λάθη μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα από τα πιο απλά πιάτα της παγκόσμιας γαστρονομίας; Κι όμως, πολλά! Αναφερόμαστε φυσικά στα αγαπημένα όλων μας μπιφτέκια που μπορεί με κάποια λάθη μας να τους στερήσουμε μερική από την υπέροχη γεύση τους, δείτε εδώ πόσο λάθος είναι να προσθέσετε στα μπιφτέκια σας δυόσμο.

Οι περισσότεροι από εμάς ρίχνουμε στον κιμά τα απαραίτητα συστατικά, τα πλάθουμε και αμέσως τα ψήνουμε. Λάθος!

Μετά το πλάσιμο, σειρά έχει η ξεκούραση. Αφήνουμε το μείγμα μας σκεπασμένο στο ψυγείο για να αναπτυχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα, τουλάχιστον για μισή ώρα. Επιπλέον, το μείγμα θα σφίξει και θα πλάθεται ευκολότερα. Μπορούμε να φτιάξουμε το μείγμα αποβραδίς και να το αφήσουμε καλά σκεπασμένο στο ψυγείο.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε ένα αφράτο μπιφτέκι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share