Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Δεν έχεις τοστιέρα; 3+1 "μαγικοί τρόποι" για να ψήσεις εύκολα το τοστ σου

Πανέξυπνες λύσεις!

24 Απριλίου 2020 18:32
Δεν έχεις τοστιέρα; 3+1

Το τοστ, είναι ένα εύκολο σνακ που μπορείς να το φας ανά πάσα στιγμή της ημέρας. Μπορεί βέβαια να γίνει νοστιμότατο, προσθέτοντας τα κατάλληλα υλικά.

Ας πούμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε ένα τοστάκι για την λιγούρα. Τι συμβαίνει αν δεν έχουμε τοστιέρα ή αν μας έχει χαλάσει; Συμβαίνουν κι αυτά τα απρόοπτα! Υπάρχει πάντα η επιλογή να φας το τοστ σου άψητο και κρύο, ειδικά αν πεινάς πολύ και βιάζεσαι.Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να φτιάξεις και να ψήσεις ένα τοστ χωρίς τη βοήθεια της τοστιέρας. Βρήκαμε 4 τρόπους που δεν είχες φανταστεί και σου τους παρουσιάζουμε. Πριν όμως από αυτούς σου έχουμε και ένα πιο... ιδιαίτερο τρόπο, δες εδώ πώς θα ψήσεις το τοστ σου με τη βοήθεια του σίδερου για τα ρούχα.

1. Στη σχάρα του φούρνου

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να βάλεις το ψωμί του τοστ πάνω στην σχάρα του φούρνου. Αλλιώς, ψήσε το ψωμί στη μεσαία σχάρα για δέκα λεπτά, γυρνώντας το ενδιάμεσα.

2. Χρησιμοποίησε τις εστίες της κουζίνας

Μπορείς να ψήσεις τοστ και στα μάτια της κουζίνας. Πάρε ένα τηγάνι, τις φέτες του ψωμιού και λίγο βούτυρο. Λιώσε το βούτυρο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά και ψήσε τις φέτες και από τις δυο πλευρές. Έτσι, μπορείς να φτιάξεις και γαλλικό τοστ.

3. Μπάρμπεκιου

Αν έχεις έξω χώρο με μπάρμπεκιου ή και χωρίς, μπορείς να ψήσεις το τοστ σου παραδοσιακά. Άναψε προσεκτικά μια φωτιά αν πληροί ο εξωτερικός χώρος τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

4. Χρησιμοποίησε μικροκύματα

Βάλε σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας την φέτα του ψωμιού και ζέστανέ την στον φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό. Το ψωμί του τοστ θα γίνει αφράτο και θα ροδίσει.

Το τοστ σου είναι έτοιμο και τέλειο!

Το τέλειο κόλπο για να είναι πάντα καθαρή η τοστιέρα σου!

Το τοστάκι είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείς να φτιάξεις όταν σε πιάσει πείνα από το πουθενά ή πνίγεσαι στις υποχρεώσεις και δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις. Προσοχή: Επικίνδυνο για την υγεία το παραψημένο ψωμί του τοστ!

Η τοστιέρα από την άλλη είναι ό,τι πιο δύσκολο να καθαρίσεις, καθώς όση ώρα και να τρίβεις το λιωμένο τυρί συνήθως δεν λέει να φύγει.

Και αν σού λέγαμε ότι μπορείς να τη διατηρήσεις καθαρή χωρίς καν να πιάσεις στα χέρια σου σφουγγάρι και απορρυπαντικό;

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού κάτω από το τοστάκι σου και ένα από πάνω.

Μόλις το σνακ σου ψηθεί, πετάς το χαρτί και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Εάν πάλι θέλεις να ακολουθήσεις την πεπατημένη και να καθαρίσεις μετά την τοστιέρα, θα σού προτείναμε μόλις τελειώσεις με το τοστ, να βγάλεις τη συσκευή από την πρίζα και όσο είναι ακόμα ζεστή, να τοποθετήσεις με προσοχή δύο βρεγμένα φύλλα χαρτιού κουζίνας στις πλάκες.

Κλείσε ελαφρώς την τοστιέρα, «κλειδώνοντας» την πάνω πλάκα στην ειδική εσοχή, και άφησε τους υδρατμούς να κάνουν τα μαγικά τους και να μαλακώσουν τα υπολείμματα τροφών.

Μετά από λίγα λεπτά, άνοιξε την τοστιέρα, αφαίρεσε τα χαρτιά, σκούπισε τις πλάκες με ένα καινούριο κομμάτι χαρτί και είναι σίγουρο ότι θα λάμπει σαν καινούρια.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share