Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πεντανόστιμη τυρόπιτα ρολό με τρία διαφορετικά τυριά - Έτοιμη σε χρόνο... μηδέν!

Θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά

23 Απριλίου 2020 07:23
Πεντανόστιμη τυρόπιτα ρολό με τρία διαφορετικά τυριά - Έτοιμη σε χρόνο... μηδέν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι πιο ιδανικό για πρωινό από μια λαχταριστή τυρόπιτα; Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για μια τυρόπιτα σε ρολό με γέμιση από 3 διαφορετικά είδη τυριών που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Κι επειδή ξέρουμε πως αγαπάτε τις τυρόπιτες, δείτε εδώ μια πιο ιδιαίτερη συνταγή για τυρόπιτα με μπεσαμέλ.

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτας (2 φύλλα)
  • 400 γραμ. φέτα τρίμμα
  • 400 γραμ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 220 γραμ. (ή 8 κουτ. σούπας) γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μας σ᾿ ένα μπολ και τ᾿ ανακατεύουμε καλά, να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
  • Δοκιμάζουμε, κι αν χρειάζεται βάζουμε αλάτι.
  • Βουτυρώνουμε καλά το ξέβαθο ταψί της κουζίνας, στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας και τοποθετούμε το μείγμα, (που το ᾿χουμε χωρίσει σε 4 μέρη), σε δύο μπαστούνια, παράλληλα στις μακρύτερες πλευρές του φύλλου.
  • Γυρνάμε τις μικρότερες πλευρές του φύλλου προς τα μέσα, (για να μην χυθεί η γέμιση).
  • Διπλώνουμε με το φύλλο τη γέμιση, (φτιάχνοντας ρολά), φέρνοντας τις δύο μακρύτερες πλευρές, στο κέντρο του φύλλου, όπου και θα συναντηθούν.
  • Βρέχουμε με νερό τις άκρες και τις κολλάμε κάτω.
  • Τραβάμε το ρολό στη μια άκρη του ταψιού και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο.
  • Βουτυρώνουμε τα ρολά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180º C, στην μεσαία σχάρα στον αέρα, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: faghta-giagias.blogspot.com

Πανεύκολη τυρόπιτα με λίγα υλικά - Το μυστικό βρίσκεται στην μαγειρική σόδα

Σας βρήκαμε συνταγή για την πιο νόστιμη τυρόπιτα με μαγειρική σόδα! Όταν το δοκιμάσετε θα το κάνετε συνέχεια!

Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Μια τυρόπιτα της ευκολίας, που γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί να έχετε στο ψυγείο σας τα υλικά και φυσικά τη μαγειρική σόδα! Δοκιμάστε και τον κορμό της τεμπέλας: Χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο

Υλικά

  • 1 πακετο φυλλα κρουστας
  • 250γρ βουτυρο αγελαδας λιωμενο

Μειγμα τριμμενων τυριων:

  • 300γρ φετα η λευκο τυρι
  • 300γρ κασερι η γκουντα
  • 100γρ καπνιστο τυρι
  • 100γρ κεφαλοτυρι
  • Πιπερι,ριγανη η λιγο δυοσμο

Μειγμα γιαουρτιου:

  • 200γρ γιαουρτι στραγγιστο
  • 1 κουτακι σοδα με ανθρακικο
  • 2 αυγα
  • Επαλειψη πιτας
  • 1/2 φλυτζανι εβαπορε γαλα

Εκτέλεση

Λιωνουμε το βουτυρο και το μοιραζουμε σε δυο μπωλ.Το ενα το χρησιμοποιουμε για το βουτυρωμα των φυλλων και το αλλο θα το βαλουμε στο μειγμα του γιαουρτιου.

Βουτυρωνουμε ενα ταψι 35-36εκ,στρωνουμε ακτινωτα 3 φυλλα βουτυρωνοντας τα ενα ενα πεταχτα με ενα πινελο χωρις να ακουμπησουμε το πινελο πανω στο φυλλο για να παραμεινει τραγανο.Πασπαλιζουμε με μια στρωση απο το μειγμα τυριων,βαζουμε δυο φυλλα τσαλακωτα
βουτυρωνοντας τα ενα ενα,μια στρωση μειγμα τυριων,δυο φυλλα βουτυρωμενα τσακαλωτα,τα υπολοιπα τυρια,κλεινουμε προς τα μεσα τα φυλλα του πατου που εξεχουν και συνεχιζουμε με τα υπολοιπα φυλλα,βουτυρωνοντας ενα ενα και τοποθετωντας τα τσαλακωτα.Χαραζουμε ελαφρως την πιτα για να κοπουν λιγο μονο τα πανω φυλλα.

Σε ενα μπωλ ανακατευουμε τη σοδα,το γιαουρτι,τα αυγα και το βουτυρο που κρατησαμε για το μειγμα γιαουρτιου και περιχυνουμε την πιτα μας.

Στη συνεχεια ριχνουμε απο πανω το εβαπορε και την αφηνουμε για 20′ οπωσδηποτε να φουσκωσει και να ρουφηξει το μειγμα.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.

Βαζουμε την πιτα μας να ψηθει στην τελευταια σχαρα του φουρνου για 1 ωρα περιπου.
Σημαντικο:Ελεγχουμε αν εχει ροδισει και απο κατω πριν τη βγαλουμε απ’το φουρνο.Την αφηνουμε για 10′ τουλαχιστον να σταθει και μετα την κοβουμε σε κομματια.

Αν θελουμε βαζουμε μονο 1/2 κιλο φετα η λευκο τυρι και 300γρ κασερι η γκουντα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share